Acer med ny storsatsing på gaming
0

Acer med ny storsatsing på gaming

Dersom du selv er en spillentusiast, er sannsynligheten høy for at du er fullstendig klar over viktigheten av å ha godt utstyr for å kunne nyte hobbyen til sitt fulle. Selv om du er en helt gjennomsnittlig spiller som ønsker å spille et sært og nyskapende indiespill, eller å spille med venner en gang i blant er det likevel viktig å være utrustet nok slik at spillet fungerer som det skal. Enda viktigere blir det kanskje dersom du er en streamer som ønsker å gi seerne en best mulig opplevelse, eller om du spiller e-sport på høyt nivå og er avhengig av å kunne stole fullt på verktøyene du har tilgjengelig. Likevel er det ofte en høy prioritet for gamere å ha kontrollere, monitorer, musmatter, headset og, selvfølgelig, datamaskiner som fungerer optimalt til deres bruk.

Dette har PC-produsenten Acer åpenbart fått med seg. Vi ble nå i desember invitert på en produktvisning i København, og de orienterte der rundt de nye produktene i Predator-serien, Acers gamingmerke. Jeg ble jevnt over imponert av det jeg fikk se, og det virker som om Acer her sikter seg inn på et veldig bredt publikum.

Det folk kanskje kjenner Acer aller best for, er selvfølgelig datamaskiner, og da passer det kanskje greit å starte med de nye maskinene de nå lanserer. Predator 15 og Predator 17 er de nye notebook-modellene, altså laptoper som er enkle å få med seg i veska. Disse kommer med to innebygde vifter med Frostcore-kjøling, i tillegg til muligheten for å ganske enkelt bytte ut CD/DVD-leseren med en ekstra, tredje vifte. Å bytte til vifta er en rask og smertefri prosess som sørger for at PCen holder seg kald på selv de varmeste sommerdagene, foran peisen med dine kjære, eller når de kjører alle dine mest krevende prosesser på en og samme tid. Som om ikke det var nok, er det også mulig å reversere viftene for å dytte støv ut av systemet framfor å trekke det inn, noe som gir maskinen betraktelig større levetid, ettersom det blir enklere å rengjøre rovdyrets vitale indre organer.

Notebooken kommer i to varianter med enten 15 eller 17 tommers skjerm, Dolby-sertifiserte høytalere, justerbar belysning på tastaturet og software både for å gi ulik prioritet til forskjellige prosesser, så vel som et program for å lage macroforkortinger for ulike tastekombinasjoner på tastaturet.

I vektklassen over laptopene finner vi desktopene G3 og G6 som er veritable beist som helst planter rot under skrivebordet, men som kan kjøre nesten hva du vil uten å trekke alt for mye på skuldrene. Disse støtter opp til 64 GB RAM, det seneste av Nvidias GTX grafikkort og har enkel tilgang til å legge til en ekstra harddisk dersom du trenger mer plass. Som ikke det var nok, kommer maskinene også med et stativ hvor hodetelefonene kan hvile etter en lang dags intens spilling.Dersom disse kraftige PCene ikke er helt etter din smak, satser Acer nå også på  gamingfokusert mobil og nettbrett. Mobilen, som går under navnet Predator 6, var ikke klar for testing enda, og ikke til stedet på eventet. Det flunkende nye spillnettbrettet, deltok derimot i full prakt. Predator 8, som modellen heter, har en 8-tommers full-HD skjerm, og bruker Android som operativsystem.

Brettet er en aldri så liten kjempe i seg selv, med hele fire høytalere som skal gi kraftig nok lyd til både film og spill. For at du skal leve deg inn i opplevelsen, kommer brettet med vibrasjon i hver side av brettet. Skjermen er unektelig pen å se på, i høy oppløsning og med sprakende farger, og dessuten meget presis takket være hva Acer selv kaller «Precision Plus». Dette er en løsning hvor de har en touchskjerm som registrerer flere punkt på flaten enn hva en vanlig trykksensitiv skjerm gjør. Dersom du ønsker å tegne på nettbrettet når du ikke spiller, er dette gode nyheter.

Brettet vi testkjørte under selve eventet hadde ikke en overvelmende fauna av spill å teste, så akkurat hvordan det er å spille ulike spill på over lengre tid, vet vi ikke enda. Det skal dog være sagt at vi vil få muligheten til å teste Predator 8 videre ganske snart, ettersom at Acer har tilbudt seg å sende oss et brett for testing. Hold dere oppdatert for en anmeldelse av brettet om ikke så altfor lenge.I og med at produktvisningen tok sted i danskenes hovedstad, falt det seg naturlig at det ble pølser til middag. Det er lite danskene er mer kjent for, bortsett fra kanskje H.C. Andersen og design. For å gjøre denne litt vel brå digresjonen noe mer relevant, kan jeg kanskje sammenligne datamaskiner og pølser. Både pølser og PCers kvalitet avgjøres av kvaliteten på komponentene i dem. For pølsene er det viktig å inneholde godt kjøtt og flott krydder, mens for datamaskina er det vakre kretskort som gjelder. En annen ting de har til felles er at de ikke alltid er hovedattraksjonen på fatet/skrivebordet. Garnityren kan være like så viktig. Pølsene jeg spiste var akkompagnert av sopp, løkringer, og en spenstig hvitløksaioli. På samme måte hadde den nye Predator-produktlinjen følge av ganske lekkert tilbehør.

Hodetelefoner, tastatur, datamuser og musmatter hører hjemme på en hver spillentusiasts skrivebord, og du kan få det meste av tilbehør med et lekkert Predatormerke dersom du skulle ønske det. Acer har fått til en avtale med SteelSeries om å få produsert tilbehør med merket på, og du kan derfor få kjøpt både mus og musmatte som matcher maskinene du spiller på.

Enda mer imponerende var dog de nye Predator-skjermene. Her er det flere ulike smaker å velge mellom. Du kan velge å gå for en 4K flatskjerm i tre ulike størrelser, eller en 17-tommers QHD-skjerm i stedet. Dersom du ønsker å gå et hakk over, kan du i stedet gå for en av to ulike kurvede skjermer, som virkelig lar deg leve deg inn i det du foretar deg på skjermen.

Selv hadde jeg aldri før latt meg overbevise om hva en kurvet skjerm kunne gjøre før jeg prøvde denne, men jeg må si at det ga meg mye mer innlevelse i opplevelsen. Jeg fikk teste det i et oppsett med tre skjermer slått sammen til en altoppslukende halvsirkel, hvor jeg ble sittende å spille Need For Speed: Most Wanted lengre enn jeg hadde trodd. De to ekstra skjermene virket først overflødig, ettersom jeg aldri behøvde å gløtte bort på de eller bruke de aktivt på noen som helst måte. Likevel gikk det opp for meg at de til enhver tid var i øyekroken, mens jeg suste gjennom gatene i en litt for nedsenka bil. Følelsen av at verden forsvant forbi meg i 200 km/t ble med ett mye mer plausibel, og jeg har ikke engang somlet meg på trafikalt grunnkurs her i mine tidlige tjueår.

Som om ikke dette var nok, har de også annonsert gamingprosjektorer, som vil lanseres neste år. Dette vil være blant de første prosjektorene som er laget spesielt med spill i høy ytelse i tankene. Vi ble forsikret at Acer forpliktet seg at de ville fortsette dette fokuset på gaming videre framover, og planene om en Predator-prosjektor er definitivt et godt tegn på at de tar denne forpliktelsen på alvor.

Oppdaterte lesere har sikkert allerede notert seg at dette ikke er Acers første satsning på gaming, og man kan kanskje lure på akkurat hvorfor de har valgt å gjøre et push inn mot de av oss som er mer interesserte i dataspill enn de fleste. Vi snakket derfor med Joel Lidén i Acer Nordics:

Spill.no (SN): Predator-produktene er åpenbart en svært avansert produktlinje. Hvilke forbrukere er Predator ment for?

 

Joel Lidén (JL): Ganske mange av dem, faktisk! Med prisnivået vi kan legge oss på med tanke på både Notebookene og monitorene kan vi sikte oss inn på kunder på inngangsnivå som er villige til å starte med mer avanserte produkt, mens vi også kan appellere til spillentusiaster og gamere som regner seg som mer «hardcore». Derfor tror jeg vi kan være aktuelle for både nye spillere og mer avanserte brukere.

SN: Sikter dere inn på det samme publikumet med mobiltelefonen og nettbrettet som med datamaskinene?

JL: Det vil jeg nok si, ja. Nettbrettet vet vi er et relativt nisjéprodukt. Det er ikke så mange av våre konkurrenter som gjør noe lignende i entusiast- eller gamingsegmentet av nettbrett, og jeg vil si at den kommende telefonen faller inn under samme kategori. De vil begge være ment å trekke til seg de som vil ha de beste spesifikasjonene, uavhengig av om det er en telefon eller et nettbrett. Til nå har ikke mobilspill vært for kjernespillerne, og de fleste utenom spiller nok fremdeles mest på telefonen. Jeg tror nok det er et publikum for en mer spillfokusert telefon eller nettbrett også.

SN: Så skillet mellom kjernespillerne og såkalte «casual»-spillere blir visket mer og mer ut?

JL: Ja, definitivt. Jeg tror det allerede begynner å overlappe en del. En kjernespiller og en «casual»-spiller som begge spiller på mobil, kan begge få til det samme, så fremt de har en mobil med høye spesifikasjoner. Så du kan være en «casual»-spiller og bruke et supert produkt, eller du kan være en kjernespiller og bruke det samme produktet.

SN: Hvorfor bestemte dere å satse ytterligere på spillfokusert hardware akkurat på dette tidspunktet?

JL: Jeg vil si at dersom vi ser tilbake på Predator desktopene vi brukte å ha, og hvor suksessfulle de var, sammen med hvor mye gaming har vokst de siste årene, særlig i 2014 og 2015 har gaming og særlig e-sport vokst voldsomt. Det har eksplodert. Siden vi allerede har et e-sportlag, Team Acer, som deltar i StarCraft, League of Legends, Trackmania og mer, var det naturlig for oss å skape flere produktserier i tillegg til desktopene også.

SN: På hvilken måte vil du si at Predator skiller seg fra konkurrentene?

JL: Når det kommer til Notebook-modellene vil jeg si at de har ganske unike egenskaper, særlig med tanke på muligheten for å bytte ut den optiske driveren med Frostcore-viften, i tillegg til at de har et ganske unikt chassis i glassfiber. Med desktopene passer vi på å alltid bruke den seneste teknologien, som vil si at vi for eksempel bruker Skylake-teknologien, de nyeste GTX-grafikkortene og vi prøver å ligge i forkant av utviklingen når det kommer til teknologi.

SN: Samarbeidet med SteelSeries er også et spennende tillegg til Predator-serien, ettersom disse produktene er svært populære. Vil samarbeidet forsette etter denne satsningen på merkevaren?

JL: Detaljene rundt dette er ikke helt klare, for å være ærlig, men Acer forsøker ikke å være et accessory-merke. Vi bruker dette samarbeidet for å fremme notebookene og desktopene. Hvis du kjøper en Predatormaskin, vil du kanskje ha en mus eller et headset som matcher maskinene også. Produktene er akkurat de samme som de vanlige SteelSeriesproduktene, men oppdatert for de som vil ha de med Predators design.

SN: Med bredden av produkter som kommer, virker det som om dere gjør en veldig god satsning framover. Ønsker du å gi noen flere kommentarer?

JL: Takk, dette er det første i en langsiktig satsning for Acer framover, og vi kommer til å vise mye mer i det kommende året, særlig på CES (Consumer Electronics Show, red.anm). 2016 og forbi, definitivt!

Produktene omtalt i denne artikkelen, med unntak av prosjektorene og mobiltelefonene vil lanseres nå i desember. Transport og opphold ble dekket av Acer.

Følg med for å få med dere vår anmeldelse av nettbrettet Predator 8!

About Håkon Kvam Lyngstad

Journaliststudent ved Høgskulen i Volda som brenner for spill som et narrativt medium. Samtidig forelsket i fighting- og musikkspill som bombarder sansene med lys, lyd og endeløse kombomålere.