Alt om Nintendos nye håndholdte
0

Alt om Nintendos nye håndholdte

jan 19 Spill.no  

Vi er på plass i Amsterdam og har akkurat overvåket Nintendos pressekonferanse der de presenterte sine lanseringsplanser for Nintendo 3DS i Europa. Her er alt vi har funnet ut så langt.

25. mars

Spørsmålene på alles lepper før pressekonferansen var “når?” og “hvor mye?”. Nintendo har satt datoen til 25. mars i Europa, og mens Nintendo selv ikke vil bestemme hvor mye forhandlerne skal ta for maskinen, kunne butikkene som Spill.no snakket med bekrefte at den mest sannsynlig kommer til å ligge på rundt 2500 kroner.

Det var en selvsikker europeisk Nintendo-avdeling som hadde invitert store deler av europeisk spillpresse sammen med utvalgte spillforhandlere til Amsterdam. På scenen dukket flere japanske spillutviklere opp for å forklare litt om sine spill til konsollen, og Nintendos egne ansatte utstrålte stor selvtillit på scenen.

Selv om mange av funksjonene i konsollen var kjent fra før, gikk Nintendo gjennom alt det som gjør maskinen unik, og en del nytt ble også annonsert.

Som kjent har konsollen en 3D-skjerm som viser tredimensjonale bilder uten at du trenger å bruke briller. Dette er umulig å gjengi på film eller via foto, så dere får heller tro Spill.nos utsendte når han sier at det fungerer. 3D-effekten er rett og slett veldig bra, og har så langt ikke frembragt noen kvalme.

Men 3D er ikke det eneste nye i Nintendos konsoll. Den inneholder også et gyroskop, som gjør at man kan kontrollere spill ved å bevege konsollen. I tillegg til et vanlig styrekryss kan man og styre med en analog spake, og konsollen kommer også utstyrt med tre kameraer. Det ene tar bildet på samme side som skjermen, mens de to som er utstyrt på utsiden av lokket tar tredimensjonale bilder.

Nintendo kunne fortelle at alle konsoller kommer med et 2GB SD-kort. I tillegg avslørte de at powerlyset til konsollen kunne skifte farge. Meningsløst? Nei. Er du i en Wi-fi-sone gir konsollen beskjed til deg ved å skifte farge på lyset. En annen farge viser at en annen 3DS-konsoll er i nærheten som du kan kommunisere med. Lyset skifter også farge hvis en av vennene på vennelista di er online.

Jepp, venneliste. Med Nintendo 3DS går Nintendo bort fra verdens mest tungvinte onlinesystem, nå trenger man bare å lagre en kompis en gang, så har man full tilgang til vennen sin på tvers av alle spill. Man kan også se hva vennene spiller når de er på nett.

Kommunikasjon, Mii-er og aktivitet

Kommunikasjon har blitt et nøkkelord for Nintendo 3DS. Hvis du rusler rundt med maskinen i lomma kan den bytte Mii og annen info med andre 3DS-konsoller i nærheten uten at du vet det. Denne funksjonen, kalt StreetPass, brukes for eksempel i Street Fighter IV 3D hvor du kan velge en statue du har vunnet i spillet, og denne statuen vil slåss mot andre statuer du tilfeldigvis møter på gata.

Et innebygd aktivitetsprogram følger også med maskinen. Ved hjelp av gyroskopet i maskinvaren måler det aktiviteten din i løpet av en dag – med forbehold om at du har maskinen i lomma overalt – og lager statistikk for deg.

Såkalt augmented reality er også mulig med 3DS. Nintendo demonstrerte hvordan du kan peke kameraet på spesielle spillkort som resulterer i at grafikk på skjermen dukker opp i kamerabildet.

Mii-ene fra Nintendo Wii dukker også opp på 3DS. En ny funksjon er at du kan ta bilde av ditt eget fjes, og la maskinen skape deg om til en Mii som ligner. Et spill som bruker fjeset ditt, kalt «Faceraiders», kommer også ferdig installert på 3DS.

Dett var dett fra Amsterdam i denne omgangen. Nå har vi fem timer på oss til å løpe rundt blant hundrevis av 3DS-konsoller her for å spille mest mulig ut over kvelden. Vi kommer tilbake med fyldig rapport om spillene på fredag.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.