Både sjefen for Bioware og lederen for utviklingen av Dragon Age 4 forlater studioet
0

Både sjefen for Bioware og lederen for utviklingen av Dragon Age 4 forlater studioet

des 04 Anders Lønning  

Litt under en måned etter at Bioware annonserte Mass Effect Legendary Edition og bekreftet at et nytt Mass Effect skal være under utvikling kommer sjokknyheten om at to av de øverste lederne i studioet er på vei ut.

Det er Casey Hudson, som mange sikkert kjenner som ledende utvikler av Mass Effect serien frem til og med Mass Effect 3 og Dragon Age veteranen Mark Darrah som nå forlater Bioware, begge har rundt tyve år i studioet.

De siste årene har Casey Hudson vært dagligleder for studioet, og Mark Darrah har vært prosjektleder for Dragon Age 4. Annonseringen om studioendringene kom først fra Laura Miele fra Electronic Arts, som har ansvaret for de underliggende studioene innad i EA:

Vi tar sikte på at alle studioene våre skal være et sted hvor talentfulle kreative personer kommer samme for å gjøre karriere-definerendee arbeid. Et aspekt av denne ambisjonen er at av og til vil de personene prøve noe annet. Casey Hudson, daglig leder for BioWare og Mark Darrah, sjefprodusent for Dragon Age, er to av disse folkene.

Jeg vil personlig takke Casey og Mark for alt de har gjort for BioWare samfunnet, og spesielt for våre spillere. De vil for alltid være en stor del av studioets historie, og vi setter pris på deres mange bidrag og ser frem til hva de begge kommer til å ta seg til videre.

A Message From Laura Miele, Chief Studios Officer, Electronic Arts – BioWare Blog

Hudson og Darrah har også hver sine egne innlegg på BioWare bloggen, hvor begge understreker at dette er etter eget ønske og at de mener både BioWare og Dragon Age er på rett sport for fremtiden

Det har ikke vært en enkel avgjørelse å ta, og store forandringer som dette fører alltid med seg en form for tristhet.

Å komme til dette punktet har vært en mulighet for meg å reflektere over min egen fremtid, og 2020 har vært et år som har tvunget oss alle til å tenke nytt når det kommer til liv og arbeid balanse. For min del har jeg innsett at jeg fortsatt har stor energi til å skape, men at jeg vil prøve noe annet. Jeg er ikke helt sikker på hva det er ennå, men jeg vet at jeg vil begynne med å gjenoppdage min kreative lidenskap gjennom mer personlig arbeid

En av de tingene som gjør dette valget lettere er at jeg vet at BioWare vil fortsette med et sterkt og komplett lederskap.

From Casey Hudson – BioWare Blog

Jeg har vært i BioWare siden 90 tallet. Helt siden den gang CRPG sjangeren var ansett som død og begravet. Gjennom de siste 23 årene har jeg sett spillindustrien vokse til å bli et sterkt medium. Vi er en viktig del av manges liv og BioWare har vært en del av denne reisen. Selv om jeg har stor tro på BioWare fortsatte plass i denne sammenhengen har jeg nå bestemt meg for å trekke meg tilbake fra min stilling i studioet.

Dragon Age er i gode hender. Christian Dailey vil ta over min rolle som sjefsprodusent. Han er en sterk leder og vil tilføre god innsikt til resten av Dragon Age ledelsen som blir igjen. Dette er et team som består av folk med flere tiår med erfaring i BioWare. Jeg er overbevist om at dette laget kan lage det beste Dragon Age spillet så langt.

From Mark Darrah – BioWare Blog

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.