Blizzard annonserte «Diablo» til mobil på Blizzcon – Fansen reagerer sterkt.
0

Blizzard annonserte «Diablo» til mobil på Blizzcon – Fansen reagerer sterkt.

nov 05 Anders Lønning  

I helgen var det duket for den årlige seansen hvor Blizzard viser hva de har jobbet med frem til fansen.

Blizzard hadde mye å by på i år, blant annet en ny helt til både Heroes of the Storm og Overwatch, en spillbar demo av World of Warcraft: Classic og annonseringen av en remaster av et av tidenes strategi spill i form av Warcraft III: Reforged.

Alle disse nyhetene i og for seg selv kunne sikkert vært nok til å blidgjøre fansen av de respektive spillene, men Blizzard hadde èn til annonsering som endte opp med å overskygge alle de forannevnte, og ikke helt på måten Blizzard kanskje hadde sett for seg.

Blizzard har i flere år valgt å være sitt eget talerør frem til publikum gjennom sin ekstravagante BlizzCon konvensjon. Underholdning, presentasjon og fest for fansen i en og samme innpakning

For da selskapet annonserte fra scenen at det neste spillet i den høyt elskede Diablo serien var et flerspiller mobilspill ved navn Diablo Immortal og at det er utviklet i samarbeid med det kinesiske utviklerstudioet NetEase ble stemningen alt annet enn hyggelig.

Under Spørsmål og Svar seksjonen av presentasjonen kom det spørsmål fra publikum om hvorvidt dette bare var en alt for tidlig aprilspøk, noe som ble møtt med applaus, latter og plystring fra publikum, og da en annen spurte om det i det hele tatt var håp for at Diablo Immortal kunne komme til PC etterhvert, noe utviklerne sa det ikke var noen planer for, oppstod det buing fra publikum. For å gjøre stemningen enda dårligere kom dette spørsmål fra de på scenen til publikum:

– Har dere ikke telefoner? Dere har telefoner, ikke sant? Dere kan spille på nettbrett også.

I skrivende stund  har den offisielle traileren for spillet 396 tusen Dislikes på Youtube, i mot bare 15 tusen likes. Diablo subredditen er i fyr og flammer, hvor beskyldninger om at Diablo Immortals er en reskin av et annet spill NetEase har utviklet, Champions of Light, kastes rundt, og tråder om hvordan Blizzard har skuffet fansen åpnes raskere enn man klarer å følge med.

Sjefsdesigneren  av Diablo Immortal, Wyatt Cheng snakket sammen med spillnettstedet VG24/7 om oppstyret og hadde dette å si:

– Jeg syntes det er forståelig. Vi snakket tidligere i dag om hvordan en stor gruppe av Diablo fansen er PC spillere, og at de først møtte Blizzard gjennom PC plattformen som de elsker, og det gjør vi også.

– Jeg tror at hvis du kom til BlizzCon med forventning og håp om at det skulle komme en annonsering til PC, og du ikke spiller mobilspill i dett hele tatt så tenkte du sikkert «oi, dette var ikke de jeg ønsket meg, og dette er ikke noe for meg» og jeg syntes det er greit at folk er skeptiske. Skepsis er ganske sunt å ha. Intelligent nysgjerrighet kommer fra å være skeptisk, og vi har sett at folk er skeptiske frem til de får prøvd det og at de gjerne etterpå sier «Hmm, Dette var jo ganske gøy dette»

– Vi håper å vinne over mange skeptikere i tiden som kommer, men jeg forstår at for de som sitter hjemme og ser på dette med en virtuell billett, som ikke får prøvd det sånn med en gang, at det kan være vanskelig. Og jeg forstår hvorfor de føler det slik.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.