Blizzard bøyer seg for Kina. Utestenger Hearthstone spiller på grunn av uttalelser om Hong Kong
0

Blizzard bøyer seg for Kina. Utestenger Hearthstone spiller på grunn av uttalelser om Hong Kong

okt 08 Anders Lønning  

Hearthstone spilleren Chung «Blitzchung» Ng Wai er utestengt fra Hearthstone Grandmasters turneringen for brudd på turneringens regler. Som følge av regelbruddet har selskapet også trukket tilbake pengene spilleren har vunnet så langt i Sesong 2 og utestengt han fra å delta i andre offisielle turneringer i ett år.

Dette kommer som reaksjon på at Blitzchung gav sin støtte til demonstrasjonene som utspiller seg i Hong Kong. I et intervju etter at han vant en Grandmasters kamp hadde spilleren på seg en maske og skibriller, noe som har blitt et symbol for protesten som pågår i regionen, mens han i løpet av intervjuet etterspurte «frigjøringen av Hong Kong»

Blizzard lener seg på den ganske vage regelen de har som lyder slik

Å utøve enhver handling som, overlatt til Blizzard sin egen diskresjon, setter en i dårlig offentlig lys, krenker en andel eller gruppe av offentligheten, eller på andre måter bidrar til å skade Blizzard sitt rykte vil resultere i fjerning fra Grandmasters turneringen og reduksjon av spillerens opptjent premie ned til 0 dollar. …

Reaksjonene har ikke latt seg vente på i sosiale medier, hvor de aller fleste tar Blitzchung i forsvar og mener Blizzard sitt standpunkt i denne saken er av feighet, og/eller at de gir etter for press fra kinesiske myndigheter.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.