Borderlands 3  If it ain’t broke, don’t fix it
0

Borderlands 3 If it ain’t broke, don’t fix it

sep 22 Carl Fredrik  

BORDERLANDS 3

If it ain’t broke, don’t fix it

Et av høstens mest etterlengtet spill Borderlands 3 er endelig ute og undertegnede har vært så heldig å fått lagt tilbake en del timer i Borderlands universet. Selv så sitter jeg igjen med gode minner fra Borderlands 2 som nå begynner å bli noen år gammelt da det kom ut i 2012. De to tingene som jeg husker best var alle de crazy skytevåpnene og aller mest den hysteriske humoren. Så nå 7 år senere sitter jeg spent her for å se om Borderlands leverer også denne gang.

Når spillet begynner er du en del av The Crimson Raiders som ledes av Lilith, kjent fra de tidligere kapitlene. Sammen skal vi bekjempe søskenparene Tyreen og Troy Calypso som best kan beskrives som et par psykotiske Youtube strømmere. Deres fanskare består av psykopater i numre som kan best sammenlignes med stående armeer fra sentrale land under andre verdenskrig.

Borderlands 3 er fullspekket av kjente karakterer fra de forrige spillene, men leverer egentlig ikke noen nye som skiller seg ut positivt. Egentlig er alle vi møter ganske så slitsomme og det jeg gledet meg mest til som var humoren blir også på kort tid mer slitsom enn noe annet. Joda, Claptrap er den samme gamle vi elsker å hate, men hvor er de nye personlighetene? 

Til å starte med må du velge hvilken karakter du ønsker å spille som og det er fire forskjellige Vault Hunters å velge mellom.
Spillestilen til de fire er vidt forskjellig da alle har diverse styrker og svakheter. De fire er FL4K, Moze, Zane og Amara.
Om du liker å skyte på avstand kan FL4K være et godt alternativ da han sender i vei ulike pets som kan ta agroen fra fienden. Moze kan tilkalle en stor mech og er den som passer best for de som liker å bruke store våpen og eksplosjoner.

Zane er en allround soldat for de som egentlig liker litt av alt. Zane bruker et hologram av seg selv som lurer fienden for å nevne noe. Og til slutt har du Amara som kan kanskje best beskrives som en rogue klasse. God på melee og har ulike phase skills. Borderlands 3 gir deg mye mer fleksibilitet til å bygge din egen karakter enn i de forrige spillene. Det igjen gjør at du kan spille med venner eller andre online med samme karakter, men med helt ulike builds. Ta ikke feil, det er fullt mulig å spille alene, men som i virkeligheten så er det morsommere med venner. 

Det er store variasjoner mellom fiender i spillet

Det Borderlands 3 virkelig klarer å få gjennom er våpene. Det er mer våpen i spillet enn i 80 talls testoron action filmer kombinert.
Våpen har aldri vært så varierte og kule som nå, og det sier litt da Borderlands 2 hadde ekstremt mye våpen å velge mellom. Fra første stund blir vi overøst med våpen som vi kan plukke opp og det ene er gjerne enda mer sinnsykt enn det andre. Det å bevege seg føles også veldig bra, hvor spillet oppfordrer deg ofte til å være mobil mens man skyter seg gjennom de urokkelige hordene av fiender.  Med litt justering i menyen så satt skyting og bevegelse ganske så godt.

Det som blir litt synd er at menyen i spillet er elendig og responderer tregt. Det tar ikke lang tid før du blir irritert over hvor knotete alt i menyen er, spesielt i et spill der du hele tiden finner nye våpen som du vil teste ut. Det å bruke kjøretøy var ikke på nært så fornøyelig som skytingen. Kjøretøyene er for det meste forferdelige å styre og jeg brukte en del tid bare på å finne fram på kartet som også kunne ha vært bedre laget. 

Ofte på slutten av større oppdrag blir vi møtt med en Boss fight. Disse er for det meste ganske morsomme og utfordrende. Her må det som oftest litt strategi til da de ikke er så enkelt å beseire, men er verdt det da det alltid er litt sweet loot å får etter en sånn kamp.

Loot, glorious loot. Mangler ikke på ting man får når en sjef er beseiret

Jeg har registrert at en god del folk har opplevd bugs og andre tekniske feil under spilling. Selv så har jeg ikke opplevd nevneverdige bugs enn så lenge, men PC spillere skal plages med en rekke bugs. Om du skal spille på PC så ville jeg kanskje ha ventet med å kjøpe spillet, i alle fall til de verste problemene et løst.

Til slutt så må End Game nevnes da det er det folk flest bryr seg om i looter shooters. Borderlands 3 er fullspekket med innhold etter hoved kampanjen er over. Mayhem mode, True vault hunter mode, Circle of Slaughter og Proving grounds. Disse modusene er vanskeligere og har gjerne ulike utfordringer som må løses på f.eks kortest mulig tid. Det er også her vi kan få det beste av våpen og utstyr. Med Borderlands 3 uendelig mange våpen og fleksible karakter bygger burde de fleste ha mer en nok å gjøre i ukevis framover.

Borderlands 3 er mye av det samme som i tidligere spill. Mye av det som var bra er blitt mye bedre. Synd at humoren ikke sitter som den gjorde sist, kun Claptrap som får meg til å le av og til. Kjenner jeg blir smågal av spill menyen og alt av kjøring i spillet er noe jeg kun gjør når jeg må. Det kan konkluderes med at Borderlands 3 er mer av alt vi likte med de forrige spillene, men mangler kanskje det nye og det innovative som presser serien videre. Men som kjernefan vil du nok elske Borderlands 3

mange gamle karakterer er tilbake

 

About Carl Fredrik

En 40 år gammel gamer fra Trondheim som har spilt siden han var 5 år gammel. Fps, Rpg's og tredjepersons spill som spilles mest. Husker fortsatt da man kunne kjøpe ett spill som var komplett og uten mikrotransaksjoner.