Bungie samarbeider med kinesisk utgiver, får 100 millioner dollar til å utvikle helt nytt spill
0

Bungie samarbeider med kinesisk utgiver, får 100 millioner dollar til å utvikle helt nytt spill

jun 02 Anders Lønning  

Bungie skal angivelig ha jobbet på et helt nytt spillkonsept en stund nå, og i dag erkjente firmaet endelig spillets eksistens, i det de annonserte at de inngår samarbeid med den kinesiske utgiveren NetEase.

På Bungie sine nettsider kan man lese følgende.

– I dag er kan vi med glede annonsere at vi har inngått et nytt parnerskap med NetEase, som kan hjelpe oss med å utforske nye retninger.

– Med deres industri ekspertise, vil de løfte oss til å bygge nye verdener, for så å invitere spillere, både nye og gamle, til å slå følge med oss dit. De skal hjelpe oss med å støtte opp under forskjellige teams innad i Bungie som skal bringe våre nyeste ambisjoner til livs.

Det er Wall Street Journal som skal ha rapportert summen NetEase nå spytter inn i det legendariske spillstudioet.

Bungie presiserer at investeringen på ingen måte påvirker deres dedikasjon til Destiny, og at planen er at den serien skal fortsette å vokse i flere år fremover.

Kontrakten mellom Activision og Bungie for Destiny utløper ikke før tidligst 2020, gitt spillenes suksess er det ingenting som tilsier at ikke Activision er iverig til å se den kontrakten forlenget.

NetEase er opprinnelig ikke en utgiver, men har tidligere tatt på seg utgiver plikter på det kinesiske markedet for spill som Minecraft og flere av Blizzard’s spill.

Med denne enorme investeringen i Bungie kan det nå se ut til at de vil prøve lykken på det vestlige markedet

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.