Derfor har vi sonesperrer
0

Derfor har vi sonesperrer

jan 29 Spill.no  

Activisions community manager Dan Amrich svarer i en ny video leserne på hva tanken bak sonesperring på konsoller er.

Ikke for piratene

Sonesperrer kan være irriterende, spesielt når spill slippes mye tidligere i enten USA eller Japan, og vi helst bare vil importere dem hit så vi kan begynne omgående. Sony har en svært åpen politikk når det kommer til sonesperrer, mens Nintendo og Microsoft er mer konservative. Men hva er grunnen til at sperrene finnes i det hele tatt? La Activisions Dan Amrich fra One of Swords-bloggen svare deg!

Se forklaring

Amrich understreker altså business-aspektene ved sonesperrer. Det er logistikk, distribusjonsrettigheter, strenge lover og brukerdata som er hovedgrunnene til at spill fremdeles deles opp i japanske, amerikanske og europeiske soner. Piratkopiering har sørgelig lite med saken å gjøre. Som Amrich selv sier det på spørsmål fra en leser:

– Hvis DRM og virkelig kompliserte algoritmer og kopisperrer ikke stopper pirater, hvorfor skulle noe så enkelt som en sonesperre gjøre det?[…] Jeg tror ikke det finnes noen direkte kobling mellom sonesperrer og piratkopiering, slik jeg ser det handler det om hvem som tjener pengene, og hvor de gjør det, forteller Amrich.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.