Disney legger ned Epic Mickey-studioet
0

Disney legger ned Epic Mickey-studioet

jan 30 Spill.no  

Epic Mickey-studioet Junction Point Studios legges ned, bekrefter Disney i et skriv til. nettstedet Gamasutra.

– Magisk

I skrivet forklarer Disney at det var behov for å benytte selskapets ressurser andre steder, og avsluttet med en kort hyllest til studiosjef Warren Spector. Spector har i dag skrevet et avskjedsbrev til sine ansatte, hvor han ser tilbake på studioets åtte år lange levetid – hvorav fem av dem var under Disneys eierskap. Og som den hardbarka Disney-fanen han er, er tydelig at det er noe vemodig å takke for seg.

– Jeg har hatt noen av mitt livs mest magiske øyeblikk, og har oppfylt flere drømmer jeg har hatt hele livet. Jeg har blitt kjent med Disney-fans og -skuespillere, jeg har satt meg inn i Disney-historie, og gått hvor Walt har gått. Magisk er virkelig det eneste ordet, skriver Spector.

Det første Epic Mickey var en moderat suksess, og berget en firer her på siden, men gikk trolig glipp av en del salgspotensiale da det var eksklusivt for Nintendo Wii. Oppfølgeren ble riktig nok utviklet for både Xbox 360, Playstation 3, PC, Wii, 3DS og til og med Wii U, men det holder ikke når kvaliteten er såpass begredelig. Det er dermed over og ut for Warren Spector, som står bak revolusjonerende titler som System Shock, Thief, Ultima, Deus Ex og Wing Commander. 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.