Derfor lager ikke Bethesda spill til Wii U
0

Derfor lager ikke Bethesda spill til Wii U

I et intervju med nettstedet Joystiq, kunne studioet Bethesda, kjent som utviklere av Elder Scrolls-serien, og som utgiver av en rekke spill, utdype litt om hvorfor studioet for tiden ikke beveger seg over til Nintendos nyeste konsoll.

For svak hardware

I motsetning til det enkelte andre studioer nylig har sagt om samme sak, er ikke dårlige salgstall hovedgrunnen til at Bethesda velger å holde seg unna Wii U. I følge Pete Hines, talsmann og visepresident hos Bethesda, dreier det seg hovedsakelig om det konsollen har under panseret, eller rettere sagt mangelen på det. Bethesda sitt mantra er nemlig å lage spillene de vil lage, og hvilke plattformer spillet måtte komme på, avhenger rett og slett på hvilke plattformer som klarer å takle spillene slik Bethesda vil realisere dem.

Hines kunne også bekrefte at ingen av spillene de til nå har annonsert, vil komme på Wii U. Dette innebærer med andre ord The Elder Srolls Online, Wolfenstein: The New Order, og The Evil Within. Ved spørsmål rundt framtidige prosjekt, kunne Hines fortelle at konsollen ikke er på radaren deres, men han kunne ikke utelukke utvikling til Wii U helt.

Dermed blir Bethesda nok et studio i rekken med utviklere som velger å utelukke Nintendos nyeste konsoll. Blant annet meldte EA tidligere i år at årets utgaver av Madden og FIFA ikke vil komme til konsollen grunnet den lave brukerbasen. Har Nintendo rett og slett malt seg inn i et hjørne med Wii U? 

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.