Disse iPad-spillene må du ha!
0

Disse iPad-spillene må du ha!

des 14 Spill.no  

For et par uker siden ble Apples iPad omsider lansert i Norge. Siden den har vært ute i USA og andre land siden mars i fjor, har det vokst opp et ganske stort spillbibliotek til maskinen allerede. Vi i Spill.no har fingret oss gjennom hundrevis av spill for å finne de aller beste iPad-spillene, og har kommet frem til ti titler som enhver iPad-eier bør teste ut. God fornøyelse.

Infinity Blade

Utvikler: Epic Games
Pris: 35,-

Epic Games slår på stortromma når det gjelder grafikk. «Infinity Blade» er helt klart det grafisk mest imponerende spillet på iPad frem til nå, og kan nesten forveksles med et PS3/360-spill. Som sverdsvingende ridder må du bekjempe en rekke ulike krigere og monstre. Kontrollen gjør seg bedre på iPad enn på iPhone, og det er en fryd å kaste seg unna angrep for å lempe løs med sitt eget sverd sekundet etter.

Spillet er kanskje noe kort, men gjenspillingsverdien er høy, og det å mestre kampteknikkene fullt ut er svært tilfredsstillende.

Plants vs Zombies HD

Utvikler: Popcap
Pris: 55,-

Man skulle nesten tro «Plants vs Zombies» var utviklet med iPad i tankene når man spiller det. Det fargerike Tower Defence-spillet der du skal beskytte huset ditt mot zombier ved å plante ulike aggressive planter i bakhagen, er som skapt for en trykksensitiv skjerm. Kontrollen er helt intuitiv, og selv om spillet aldri blir spesielt utfordrende, er det en fryd å koble ut omverdenen en halvtimes tid med litt planting og zombieslakting. Strategisk moro.

Broken Sword: Director’s Cut HD

Utvikler: Revolution Software
Pris: 45,-

En gammel PC- og Amiga-klassiker gjenoppstår på et format perfekt tilpasset pek- og klikk-eventyr. I «Broken Sword» befinner du deg i Paris. Idyllisk nok, helt til drap og andre skumle episoder setter deg på sporet av Templar-ordenen. Et ekte detektivmysterium, med sjarmerende håndtegnet grafikk. Pek- og klikk-kontrollen fungerer utmerket, og spillets lekre presentasjon og bunnsolide historie drar deg inn i handlingen.

«Broken Sword» havnet kanskje i skyggen av Sierra- og Lucasarts-spillene på 90-tallet, men spillet har tålt tidens tann veldig godt, og er fortsatt et tankevekkende og spennende mysterium med et minneverdig persongalleri.

The Secret of Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge

Utvikler: Lucasarts
Pris: 29,-

Nok en gammel klassiker som gjenoppstår på et perfekt eventyrformat. «Monkey Island 2» har fått en full makeover og en mer moderne presentasjon, men spillet har fortsatt den samme tullete stemningen som før. Som den håpløse piraten Guybrush må du redde guvernørkjæresten din fra den onde spøkelsespiraten LeChuck. Oppfinnsomme gåter og et tonn med vittig dialog skiller deg fra kjærligheten.

Retro-nostalgikere kan glede seg over at spillet kan spilles med originalgrafikk og lyd. Alle andre kan kose seg med et av tidenes morsomste spillmanus i et balansert spill med en engasjerende historie.

Puzzle Agent HD

Utvikler: Telltale Games
Pris: 39,-

«Puzzle Agent» er spillet for alle som liker å løse logiske oppgaver. Du spiller en FBI-agent som skal løse mysteriumet med den stengte viskelærfabrikken. I en landsby full av sære norsk-ættede einstøinger, møter du den ene logiske gåten etter den andre som må nøstes opp for å komme videre i historien.

Oppgavene har ikke så mye med handlingen å gjøre, og spillet er egentlig bare en samling minioppgaver pakket inn i en artig tegnefilm. Den sjarmerende grafikken, og trangen etter å “bare løse en gåte til” gjør deg raskt hekta på «Puzzle Agent».

Osmos for iPad

Utvikler: Hemisphere Games
Pris: 29,-

Av og til er det deilig å bare synke ned på sofaen med et avslappende og rolig spill. «Osmos» er et slikt spill. Som en slags celle kan du absorbere andre celler som er mindre enn deg, men må passe deg for å ikke bli slukt av celler som er større enn deg. Du styrer ved å skyte ut materie i en retning, noe som dytter deg i motsatt retning, men pass på – du krymper litt hver gang du skyter ut materie.

«Osmos» er et herlig avslappende spill, med et ambient lydspor og en rolig og oversiktlig handling. Ved å slenge inn gravitasjon og avansert fysikk senere i spillet, blir det relativt komplisert også, men aldri så komplisert at man gir opp der man ligger på sofaen, dypt inne i sin egen verden.

Cut the Rope HD

Utvikler: Chillingo
Pris: 11,-

Det enkle er ofte det beste når det gjelder iPhone- og iPad-spill, og det er Cut the Rope et levende eksempel på. I dette spillet skal du prøve å få en frosk til å sluke en kule. Frosken står i ro, så din oppgave er å lede kulen til frosken samtidig som du forsøker å ta med deg tre stjerner på veien. Det klarer man som regel ved å kappe over ulike tau og tråder som kulene henger i. Resten er en fascinerende lek med fysikk.

Å se kulen bevege seg som et direkte resultat av mine handlinger er fascinerende, og spillet oppfordrer deg til å lek og eksperimentering for å klare å få tak i alle tre stjernene på hvert brett. Herlig tidsfordriv.

Cogs HD

Utvikler: Chillingo
Pris: 29,-

Puzzle-spill er det mange av på iPhone og iPad, men få er så gjennomtenkte og komplekse som «Cogs HD». Et tredimensjonalt puzzle-spill der man må flytte elementer for å få maskineriet i gang. «Cogs HD» har stor variasjon i oppgavene, og pøser på med nye utfordringer hele tiden, slik at det alltid er nok å henge fingrene i.

Lekker grafikk og et avhengighetsskapende gameplay gjør «Cogs HD» til en av de aller beste hjernetrimmerne på iPad.

Mirror’s Edge for iPad

Utvikler: Electronic Arts
Pris: 29,-

Det lekre konsoll- og PC-spillet om parkour-løperen Faiths kamp mot korrupte korporasjoner ble ikke en stor salgssuksess på PC og konsoller, til tross for et friskt og fengende gameplay. Det samme friske gameplayet er overført til iPad-versjonen av spillet, som ser svært lekkert ut med sine hvite stilistiske skyskrapere. Du styrer akrobatiske Faith, som hopper og spretter over tak.

«Mirror’s Edge» er et friskt og lekkert spill, som dessverre ikke varer alt for lenge. Til gjengjeld er det et av de mer minneverdige spillene på formatet.

Pinball HD

Utvikler: Gameprom
Pris: 6,-

Selv om den ultimate ungkarsbula burde ha en oppusset pinball-maskin i stua, er det de færreste som har råd og kunnskaper til å vedlikeholde en slik, og da får man ta til takke med en virtuell representasjon. Den beste Pinball-simulatoren på iPad heter rett og slett «Pinball HD», og kommer med tre ulike maskiner. Originaliteten på brettene er kanskje ikke så høy, men ballfysikken og spillmekanikkene er veldig tilfredsstillende.

«Pinball HD» vinner ingen premier for presentasjon, men det er et underholdende spill som fort kan spise opp mange timer av livet ditt.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.