Djevelen gråter kanskje, igjen
0

Djevelen gråter kanskje, igjen

mar 27 Stian Koxvig  

De siste ukene har Stian storkost seg med Devil May Cry 5, et av årets mest imponerende tekniske spill, og en sterk utfordrer for GOTY. 

Devil May Cry 5 er et utrolig godt spill, kanskje et av de beste spillene som kommer ut i 2019. Serien har hatt en relativt turbulent historie, det første Devil May Cry var fantastisk, det andre snakker vi ikke om, det tredje var fantastisk. Devil May Cry 4 var godt nok, og DmC snakker vi heller ikke om. Nå er Dante klar for å drepe flere demoner, og serien er bedre enn noensinne.

Dante og Nero er begge spillbare karakterer, og her er det klar for å drepe mange kreative demoner å myrde. Dante ser bedre ut enn noensinne, og kjemien mellom Nero og Nico, hans nye venninne som oppgraderer utstyret hans er spesielt morsom. De nye karakterene spiller godt inn på det narative som driver spillet fremover.

V er en av de nye karakterene, og så moro å spille som

Demon Kongen Urizen er den nye slemmingen her og historien dreies over 20 kapitler, delt på tre spillbare karakterer noe som kan være vanskelig, oppdragene er ikke spesielt lange, men kvaliteten på karakterene gjør at det kjennes interessant ut. Du starter spillet som Nero, og hans bruk av Devil Breakers er fantastisk, han mangler en arm, og kan dermed tilpasse med en mekanisk arm som er alt ifra en gaffel til Mega mans kanon, og derfor får man veldig mye spennende muligheter med «Devil Breakers».

Tidsmessig sett er spillet på ca femten timer, men med nok av sideoppdrag og ting å gjøre får man fint verdi for pengene sine.

Den andre karakteren. V. er en mystisk karakter jeg ikke skal komme alt for mye innpå grunnet spoilere, men han er en utrolig morsom karakter å spille som. Han kan kalle på forskjellige demoner og angripe med.

Se på det skjegget

Har du ikke spilt Devil May Cry 3 er det nok et par ting som kan virke litt forvirrende, ellers klarer historien å stå relativt stødig på egne bein. Uansett kommer da spillet med «The History of DMC» som er noe for nybegynnerne å sette seg stadig inn i

Sist men ikke minst er det jo Dante, og han er fortsatt uten tvil den morsomste å spille som. To sett med våpen, sverd og pistoler, fortsatt gretten, og med et skjegg så realistisk at jeg nesten er sjalu. Gode gamle Dante, samtidig er det så mange kule monstre og spillet er et fryd å bare kose seg med. Spillet kjører i 4K på Xbox One X, og holder en stabil 4K framerate. Spillet har detaljerte porer og et øye for detaljer jeg ikke har sett i spill på mange år. Hår flagrer i vinden. Arr ser til tider ekte ut.

Musikken er som alltid et mesterverk og klarer å skape spenningen til de alltid kreative kampene. Jeg skal ikke snakke om historien fordi det skjer såpass mye på så kort tid at dette må bare oppleves, og spoilere på dette vil ødelegge opplevelsen.

Nero er like rastløs og aggressiv som han alltid har vært

Dessverre føles spillet litt enkelt, noe jeg ikke forbinder med Devil May Cry, spilte gjennom på høye vanskelighetsgrader og de fleste bossene er cakewalk. Jeg spilte på Demon Hunter, men det er jo hundre og ørten vanskelighetsgrader så skal bli en del flere playthrough Vi må jo også snakke litt om slåssingen. For Devil May Cry er et hack n Slash spill hvor du dreper mange monstre med store våpen, og det er alltid gøy, uansett hvor gammel man blir er det moro.

Det er morsomt å se Capcom tilbake i storform. Etter Monster Hunter World og Megaman 11 i fjor, og Resident Evil 2 remake tidligere i år er Devil May Cry 5 enda et bevis på at Capcom leverer varene om dagen.

Devil May Cry 5 er et teknisk og visuelt mesterverk jeg kunne fortsette å skryte av i evigheter. Dessverre tror jeg at det er noe galt med min Xbox One X for jeg får ikke tatt screenshots av spillet lengre, og trailerene er såpass fulle av spoilere.

Big Gun

Det tror jeg hovedsakelig var det jeg ville si om Devil May Cry 5. siden vi ikke skal snakke om historien. Det jeg vil si er at historien er kanonbra, det kjennes som en kombinasjon av DMC 3 og 4. Spillet er et teknisk mesterverk, og timevis med moro. Og om du er interessert i serien har du veldig mange timer moro foran deg.

Spillet er anmeldt på en Xbox One X og en 4K TV.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur