Dødt løp mellom Kinect og Move
0

Dødt løp mellom Kinect og Move

des 01 Spill.no  

I høst lanserte både Sony og Microsoft sine egne bevegelseskontrollere, og skal man tro de to produsentene så selger begge to som varmt hvetebrød. Både Sony og Microsoft skryter nemlig av svært imponerende salgstall for henholdsvis «Playstation Move» og «Kinect».

Millioner

Siden lanseringen av «Playstation Move» i september i år har Sony, ifølge sine egne beregninger, solgt 4.1 millioner Move-enheter. Nå er det verdt å merke seg at “solgt” i dette tilfellet betyr “solgt fra Sony til forhandlere”, og ikke “kjøpt av kunder”. Nettsiden Eurogamer har fått en analytiker til å regne seg frem til at rundt 2.5 millioner av disse 4.1 millionene har blitt solgt over disk til kunder.

Dette er faktisk like mye som Microsoft hevder de har solgt av «Kinect». I en pressemelding hevder de nemlig at det så langt er solgt 2,5 millioner «Kinect» på verdensbasis, og disse tallene skal vistnok være basert på salg over disk til kunder, ikke salg inn til butikk.

Dermed betyr det at kappløpet om bevegelsesspillerne ligger likt. Verdt å merke seg er at Sony har hatt et forsprang på to måneder med «Playstation Move»-salget, noe som kan indikere at Microsoft har en liten ledelse i kampen så langt.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.