Eldre enn Monkey Island
0

Eldre enn Monkey Island

nov 30 Spill.no  

Den ikoniske spillutvikleren Ron Gilbert har presentert to skisser fra sitt kommende samarbeid med Double Fine Production. Ideen til spillet skal stamme tilbake til 80-tallet.

Gammel traver

Ron Gilbert er først og fremst kjent for å ha oppfunnet SCUMM, pek-og-klikk-systemet som ligger til grunn for mesteparten av de minneverdige eventyrspillene fra 90-tallet. I tillegg til dette var han mesterhjernen bak Maniac Mansion, Day of the Tentacle og de to første Monkey Island-spillene, som nylig ble sluppet i nye utgaver på Playstation 3, PC og Xbox 360. Etter å ha trukket seg tilbake til bloggen sin, Grumpy Gamer, vendte han for et par år siden tilbake til spillbransjen med Deathspank, og dette prosjektet har tydeligvis gitt blod på tann.

For i fjor flyttet han inn hos sin gamle makker Tim Schafer i Double Fine for å lage spill av en gammel ide. På bloggen sin har han nå offentliggjort de første to skissene av spillbare figurer, og røper at det er gamle ideer som er lagt til grunn for det nye spillprosjektet.

– Dette er en ide jeg har hatt i hodet i lang tid. Den er eldre enn Maniac Mansion og Monkey Island. Det er et spill som trenger å bli laget, skriver han i bloggen sin.

De to figurene er altså den eneste smakebiten vi foreløpig får fra prosjektet, men den visuelle stilen er nok tl å vekke gamle minner til de legendariske Ron Gilbert-spillene. Med tanke på at ideen går tilbake til før det første Maniac Mansion-spillet, er det kanskje et nytt pek-og-klikk-eventyr på vei? Vi krysser fingrene.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.