Elementært min kjære Pikachu – Detective Pikachu Returns
0

Elementært min kjære Pikachu – Detective Pikachu Returns

nov 21 Stian Koxvig  

Med deerstalkeren på snei og kaffekoppen i hånda er tidenes minst forventede oppfølger klar og Pikachu og Tim har lagt ut på nye mysterier i Pokemon verdenen.

Vær ærlig med meg nå er det noen som husker Detective Pikachu på 3DS? Kom ut på 3DS i mars 2018, langt inn i Switchen sitt livsspenn. Det var et adventure spill laget av Creatures Inc hvor vi så Tim slå seg sammen med en snakkende Detective Pikachu for å prøve å finne faren sin. Spillet solgte 470 000 kopier over hele verden så det var ikke noen spesielt suksess.

Pikachu kan snakke med Pokemon og få verdifulle spor

Det folk husker er en live action film fra 2019 hvor Detective Pikachu ble voicet av Wrexham eier og superhelt Ryan Reynolds med veldig veldig creepy Pokemon som Mr Mime og Charizard. Det var en underholdende film som spilte inn nesten 300 millioner dollar men huskes hovedsaklig for Deadpool og creepy Mr Mime.

Jeg måtte bare

Året er 2019 og The Pokemon company annonserer Detective Pikachu 2 som Untitled Detective Pikachu Sequel. Det var ikke akkurat en oppfølger noen så komme men etter det så forsvant det I en veldig god stund før det dukket opp igjen i 2023 som Detective Pikachu Returns. 

Spillet er laget av Creatures, og nå skal vi snakke litt om Creatures. Creatures er den glemte tredelen av The Pokemon Company. De står bak The Trading Card Game og det er egentlig alt de har gjort. De har lite erfaring med å lage videospill og det ser man også på Detective Pikachu. 

Spillet er ikke pent. Jeg pleier ikke å fokusere alt for mye på grafikk i Switch spill men dette er noe av det styggeste jeg har sett på Switch til dags dato. Vi har sett hvor pent Pokemon spin off kan være i New Pokemon Snap og da er ikke grafikknivået her akseptabelt i det hele tatt. 

Kaffe må man ha

Spillet finner sted 2 år etter Detective Pikachu og Tim leter fortsatt etter faren sin, Pikachu snakker fortsatt bare med han, men sammen har de blitt legendariske mesterdetektiver. Tim snakker med menneskene, Pikachu snakker med Pokemon og derved klarer de å dekke alle saker i Ryme City. 

Spillet finner sted over 5 store oppdrag og flere sideoppdrag, det er ikke akkurat Ace Attorney eller Professor Layton kvalitet over oppdragene her. De er veldig enkle, og det er ikke mulig å velge feil. Det er også en del av sjarmen da dialogen er veldig morsomt skrevet. Voice actoren til Pikachu er ingen Ryan Reynolds, men det er morsomt å høre han snakke

Slowpoke med Indiana Jones hatt ble fort en fanfavoritt.

Detective Pikachu Returns er et søtt og sjarmerende spill, men det er foreholdt de absolutt minste. Det er høyere kvalitet enn forgjengeren men det skulle ikke så mye til men fortsatt føler jeg at dette er en poengløs Pokemon spin off og det er andre ting de kunne gjort i stedet.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur