En forglemmelig dukkert- Endless Ocean Luminous
0

En forglemmelig dukkert- Endless Ocean Luminous

Det er rundt 500 forskjellige arter å finne så du har mer enn nok å ta deg til når det kommer til å få nok timer ut av Endless Ocean og det er heller ikke slik at du kan skynde deg gjennom spillet, noe jeg kommer tilbake til.

Det visuelle er ikke akkurat imponerende, utenom modellene av dyrene og animasjonene

Spillet består av tre moduser, historien, solo dive og online hvor du kan dykke og svømme rundt med opptil 30 spillere samtidig.
Både solo og online skaper tilfeldig genererte områder hver gang du dykker ned med mindre du skriver inn en bestemt dykke-ID til et brett du likte godt å være i.

Lite givende historiedel

Historiedelen  begynner med å fortelle deg hvordan spillet fungerer og at du er med i et prosjekt som har som mål å redde verden.
Det viser seg at en diger koral driver og dør og du blir nødt til å hjelpe til med å finne ut hvordan du kan hjelpe den tilbake til sin vanlige tilstand slik at ikke alt dyreliv rundtom går bort sammen med koralen.
Det er visstnok slik at en type “lys-bakterie” som er rundt en del fisk er med på å gi tilbake liv til koralen som du sanker inn når du skanner dem.

Tilpass dykkeren din med de fargene du ønsker

I starten likte jeg denne modusen,så fort den var ferdig med å forklare kontrollene så fikk du små oppdrag i å finne noen avvikende fisker og andre oppdrag. Dette var fint det, helt til spillet bare bestemmer seg for at nå er det på tide at du stopper opp, og setter i gang med å skanne fisk i de andre modusene før du får lov til å spille mer på historien. Det er heller ikke noen bonus at flere av kapitlene i historiedelen ender med å være mest dialog og litt svømming fra A til B i et par minutter før oppdraget er over. Og da er det bare å sette på en podcast eller god musikk og skanne fisker til den store gullmedaljen før du kan låse opp neste oppdrag.


“Endless grind

Endless Ocean går fort over til å bli en endless grind mellom hvert kapittel i historien, og dette er med på å sette en veldig stor demper på opplevelsen min av spillet. I starten er det noen hundre fisk som må skannes før du låser opp et nytt kapittel, før det går over til å kreve rundt 1000 nye mellom hvert kapittel osv.

Spillet gjør heller ikke en god jobb med å forklare deg at denne telleren bare teller opp på de artene du ikke har skannet fra før og om du skanner større grupper av samme type så vil det fortsatt telles som 1, ikke 20+. Så om du kommer over dusinvis med fisk som du har skannet tidligere hjelper ikke det noe som helst på telleren før du kommer over de som fortsatt har gult eller blått “lys” rundt seg. Det er ganske irriterende at utviklerne har “låst” historien bak denne endeløse skanningen i stedet for å la deg spille ferdig historiedelen før du beveger deg ut på egne eventyr alene eller online.

Det er jo ikke slik at du finner 1000 forskjellige fisk på en 5 minutters dykketur.

Etter hvert som du har skannet en god del og gått opp i nivå låser du opp både gullmynter og fargekombinasjoner som du kan kjøpe og tilpasse dykkerdrakten din. Alt fra ensfarget til personlig farge på alt fra hjelm til ben eller dykkertank. Det er mye du kan kjøpe for å tilpasse karakteren din etter beste evne når det kommer til varighet. Disse tilpasningene begrenser seg litt dessverre, men det er da noe for å holde driven oppe.

Godt og blandet på det visuelle 

Visuelt er spillet en blandet affære. En god del av dyrelivet er godt modellert, og enkelte deler med korallrev på bakken ser pent ut, men totalt sett blir spillet litt for enkelt designet.
Det er til tider så flate teksturer og livløse  omgivelser som gir assosiasjoner til det grafiske vi kunne forvente på sent PS2 og Wii.

Endless Ocean Luminous har mye fin info på dyrene du møter på

Til og med modellene av dykkeren din er lite å skryte av, det får jobben gjort med å se ut som en dykker.

Endless Ocean klarer derimot å gjøre en god jobb med atmosfæren. Det føles virkelig ut som du er på dypt vann og utforsker.

Koselig til det kjedsommelige

Jeg skjønner at anmeldelsen så langt tyder på ren slakt, men jeg har faktisk også kost meg en god del med Endless Ocean, det er bare synd at jeg har kjedet meg litt for ofte når jeg har spilt det fordi det er for lite variasjon i det du kan gjøre og det du ser rundt deg.
Det hjelper heller ikke at du kan svømme rundt selv de styggeste og mest skumle haiene uten å bekymre deg fordi de gjør absolutt ingenting mot deg. Dette til tross for at AI assistenten som geleider deg gjennom historien forteller deg i starten at du må passe på når du ser en stor fisk som er antatt å være utdødd fordi den kan være farlig om du kommer nær.

“Haien kommer”

Endless Ocean Luminous er koselig, avslappende og til tider gøy. Det er litt for ofte kjedelig og uinspirerende å se på når du utforsker og jeg skulle ønske jeg likte spillet mer enn jeg gjorde.

Det er masse innhold og ta av, spillet gir deg et dypdykk i historie rundt hver eneste art som du ønsker å lære mer om samtidig som du får sett masse utdødde arter i 1:1 ratio, og ingenting slår øyeblikket jeg svømte under en 15 meter lang hval.

Jeg tror nok dette er et spill som treffer hardt på målgruppen sin og jeg kommer nok ikke til å dykke ned så ofte.

About Nichlas Krabsethsve

Lagersjef på Power på dagtid og altoppslukende gamer på kveldstid.