En liten, fullstappet verden
0

En liten, fullstappet verden

«Lonesome Road» er den fjerde og nyeste utvidelsen til kritikerroste «Fallout: New Vegas». «Lonesome Road» ble lansert 20. september og kan lastes ned i blant annet Playstation Store til bare 59 kroner. Slett ingen ublu pris for en utvidelse som på mange måter forlenger historien i «Fallout: New Vegas» med 5-6 timer ytterligere spilletid. Men er utvidelsen virkelig verdt pengene?

The Courier er tilbake

I «Lonesome Road» spiller du «The Courier». Du blir kontaktet av den opprinnelige «Courier Six», en mann ved navn Ulysses som nektet å levere den samme Platinum-chippen som du gjorde i «Fallout: New Vegas». I overføringen lover Ulysses svaret på hvorfor han nektet, men bare hvis du tar på deg en siste budbringerjobb – å ta deg inn i «The Divide», et ensomt landskap revet i stykker av hyppige jordskjelv og voldsomme stormer. Her vil du møte Ulysses til kamp. Veien til og gjennom «The Divide» er lang og farlig, og ingen som har gått veien, har noensinne returnert i live…

Dette er altså grunnpremisset for Bethedas «Lonesome Road». En lovende historie i et spennende landskap, men dessverre leverer ikke «Lonesome Road» på alle områder.

Hovedproblemet jeg har med «Lonesome Road» er at det føles veldig oppstykket. Når man først blir introdusert for «The Divide», så får man inntrykket at dette er et enormt, goldt landskap som spilleren skal forsøke å forsere. I virkeligheten er «The Divide» en rekke mindre brett, som er klippet og limt sammen til en større verden. Det er ingen ørken her, som i «Fallout: New Vegas», ei heller noen virkelig følelse av ensomhet. Til det er brettene for små og intense.

Fullstappet med innhold

Til gjengjeld har Bethesda virkelig forsøkt å fylle «Lonesome Road» med nytt innhold. I utvidelsen introduserer de en rekke nye våpen og gjenstander, slik som MRE (nødproviant), «stimpaks» som aktiveres automatisk når helsenivået til spilleren faller under et visst nivå og våpen som «Arc Welder» og «Red Glare».

Bethesda har også stappet brettene i «Lonesome Road» fulle av såkalt «loot». I nærmest ethvert rom er det skuffer, bagger og skap fulle av gjenstander som kan samles og selges hos nærmeste kjøpmann. Kjøpmannsfunksjonen har også fått en overhaling, ved at de tradisjonelle omreisende kjøpmennene er blitt byttet ut med roboter som man kan kjøpe og selge gjenstander av. Dette bidrar til at «Lonesome Road» føles som en rikholdig utvidelse til «Fallout: New Vegas»; men igjen, det hele føles litt som et lappeteppe av innhold.

Alt i alt er «Lonesome Road» en spennende og god utvidelse til «Fallout: New Vegas», perfekt egnet til fans av serien. Allikevel bringer ikke dette «Fallout»-serien til nye høyder; det fungerer heller som et mellommåltid frem til neste, ekte iterasjon av «Fallout»-universet.

«Lonesome Road» er en utvidelsepakke til «Fallout: New Vegas» og kommer til Playstation 3, Xbox 360 og PC. Utvidelsen ble sluppet 20. og 21. september og er tilgjengelig på Xbox Live, Steam, Direct2Drive og Playstation Network nå.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.