En magisk spillopplevelse – Hogwarts Legacy
0

En magisk spillopplevelse – Hogwarts Legacy

feb 16 Stian Koxvig  

Hogwarts Legacy er spillet jeg ønsket meg da jeg var 13. Jeg har brukt nesten 50 timer på å springe rundt på Hogwarts og resultatet er en sterk kandidat til årets beste spill. 

Jeg var kjempe fan av Harry Potter da jeg var liten, har lest alle bøkene flere ganger og har til og med sett The Cursed Child på scene. Derfor var jeg veldig spent da det ble annonsert et open world spill satt i dette magiske universet 100 år før hendelsene i Harry Potter. 

I ordentlig Newt Scamander stil kan du også møte flere magiske vesner du må beskytte fra jegere

De siste årene har Harry Potter blitt en serie som har fått litt bismak på grunn av uheldige uttaleser fra  J.K Rowling. Hun har kommet med flere stygge kommentarer mot transpersoner og flere tilfeller av å bruke makten sin til å stilne kritikere noe som har fått utrolig mye påminnelse opp mot lansering. Dette skal vi komme tilbake til. 

Selve flyingen kan føles litt knotete ut men ikke noe spesielt problem

Jeg vil uansett at vi skal sette søkelys på spillet her, for Hogwarts Legacy er godt, det er helt fenomenalt godt. Du spiller som en 5. klassing som får Hogwarts brevet sitt sent og i ordentlig Harry Potter stil får du flere spørsmål fra Valghatten om hvilket hus du skal sorteres inn i. Dersom du ikke er enig i Hattens avgjørelse kan du overkjøre den og velge huset ditt selv men jeg fikk Ravenclaw på første forsøk og var den jeg ville ha så veldig fornøyd med dette. 

I løpet av spillets ca 30 timer lange historie får du utforske Hogwarts, Hogsmeade og en stor åpen verden som er stappfull av innhold og interessante vesener og masse magi. Du må også huske å gå på skolen for ved å gå til timene dine får du tilgang på trylleformler. 

Jeg har spilt spillet på Playstation 5 og med Adaptive Triggers på Dualsense kontrolleren så føler du deg som en ordentlig trollmann.

Nå må vi tilbake til Rowling litt her fordi Avalanche kommer med flere positive sleivspark imot Rowling og hennes uttalelser. Eieren av The Three Broomsticks i Hogsmeade er transgendered og du velger selv ikke kjønn på karakteren din bare om du identifiserer deg som Witch eller Wizard. Spillet er ekstremt flink til å være inkluderende og få alle til å føle seg verdig til å bære tryllestaver. Utviklerne var tidlig ute til å bekrefte at JK Rowling ikke har vært involvert i spillet i det hele tatt. 

Avada Kedavra

Kampsystemet er kjempemoro og det å kaste trylleformler på edderkopper, gobliner og onde trollmenn føles og ser helt fantastisk ut. Litt uti spillet får du også tak i Crucio og Avada Kedavra og jeg skal være første til å innrømme at jeg har en 16 åring Ravenclaw med en forkjærlighet for vold og med veldig mange liv på samvittigheten. Dessverre er det ikke noe Quidditch selv om du kan både fly på sopelime og på Hippogriff men kanskje en DLC plan?

Vi må også snakke litt om det tekniske her for spillet ser fenomenalt ut. Har ikke merket noe spesielt tekniske problemer og på min 4K TV så leverer det virkelig på det grafiske. Jeg hadde en kræsj tidlig i spillet men ellers lite å påpeke på PS5. Det er en patch på vei som skal komme så fort som mulig så om det er noen problemer så blir det fikset. For utviklerne har puttet mye kjærlighet inn her.

Det kommer last gen versjoner i april og Switch versjon i juni og jeg er virkelig spent på å se hvordan de skal klare å få dette her til å kjøre på dem, spesielt på Switch. Da dette er et ekstremt tungt spill, det skal bli spennende å se hvordan de forrige generasjonene skal klare dette uten å fjerne mye av magien.

Det har vært mye kritikk imot Hogwarts Legacy av folk som ikke helt vet hva de snakker om. Som må lære seg å skille mellom kunst og kunstner. 
Det har gått så langt at streamere blir trakasert for å streame spillet og det er helt latterlig hvor langt det her har gått. Men tallene viser at det har ikke fungert. Vi har her et utrolig godt spill satt i en elsket fantasy verden som bare er utrolig moro. 

Mentoren din Professor Fig er lærer i Magi Teori og en du møter hyppig

Spillet er laget av Avalanche Software, og nei det er ikke de du tror det er. Dette er originale utviklerne til Disney Infinity og et understudio av Warner Brothers og Hogwarts Legacy er første ordentlig tittelen deres etter at de ble en del av WB Games. 

Jeg har gruet meg til å skrive ned tankene mine rundt Hogwarts Legacy mye pga Rowling og hennes ettermæle og jeg vet hvor kritisert spillet blir på nettet, men fakta er fakta. Hogwarts Legacy blåser alle rekorder. Det satt streamingrekord på Twitch, det kommer til å bli årets mest solgte spill. Og det er en sterk kandidat til å bli nominert til GOTY, noe jeg tror det vil. 

Jeg blir 30 år gammel om seks måneder, og Hogwarts Legacy er den mest magiske spillopplevelsen jeg har hatt siden Breath of the Wild i 2017. Det er hva jeg drømte når jeg var 13-14 år gammel og satt og forelsket meg i bøkene, og dette er et spill jeg kommer til å bruke veldig mye tid på i løpet av året. 

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur