En ny standard har blitt satt
0

En ny standard har blitt satt

nov 14 Spill.no  

Jeg har i årenes løp fått prøvd ut en god del forskjellige hodetelefoner. Alt fra hodetelefoner rettet direkte mot musikk til mer «aggressive» spill-hodetelefoner. Det blir som oftest at man velger å bruke en til hver av bruksområdene. Dette har jeg alltid sett på som en selvfølge, da spilling og musikk krever to rimelig forskjellige lydinnstillinger for å passe brukerens behov. Slik var situasjonen helt til jeg fikk prøve SteelSeries Siberia Elite.

Utseende som fanger blikket

Det første det slo meg er hodetelefonenes utseende. Min utgave er en snøhvit og blank, omgitt av matte metallrammer. Jeg plukker det opp og merker at rammene og det lekre skinnet gir det en vekt som får det til å ose av kvalitet. Plastikk er et ikke-eksisterende begrep hos Siberia Elite. Det er ingen mekanismer som du må skru på for at det skal passe på hodet ditt, alt fungerer ved hjelp av elastiske snorer.

Putene er usedvanlig behagelige og sitter som et skudd på hodet mitt. Det er ingen hard klemming eller fukt som blir utviklet takket være fornuftig lufting. På utsiden av putene er det plassert LED-lys som gjengir et fargespektrum på hele 16.8 millioner farger. Med andre ord, mye som fanger oppmerksomhet!

I forhold til andre spill-headsett, lar SteelSeries deg bruke Siberia Elite utenfor hjemmet, uten å skrike at du er en nerdete PC-spiller. Det er et relativt nøytralt utseende som sklir rett inn i det moderne samfunn. Man har også muligheten til å dele det man hører på ved hjelp av en utgang på høyre ørepute. Her er det bare å plugge inn en kabel fra en hvilket som helst annen hodetelefon, og høre ilag helt problemfritt.

Ønsk krystallklar lyd velkommen

La oss gå over til det kanskje mest interessante, nemlig lyden. Jeg nevnte i begynnelsen av anmeldelsen at man som vanlig skiller mellom hodetelefoner for spilling og for musikk. Med Siberia Elite er dette problemet eliminert. I pakken følger det med et «lydkort» som leverer Dolby-teknologi, samt en aktiv støy-reduserer for mikrofonen. Det er også denne som lar deg velge mellom de forskjellige fargene på øreputene. Kobler du til hodetelefonene ved bruk av denne begynner magien å åpenbare seg. Øreputene er utstyrt med hver sin 50mm driver, samt hjelp av programvaren for å utnytte det til det maksimale.

Jeg fyrer på tung metall, etterfulgt av mer moderne pop, og omgir meg av krystallklar lyd. Jeg prøver meg så på Battlefield og blir virkelig blåst av banen. Takket være Dolby Surround 7.1-systemet hører jeg absolutt alt som skjer. Fra hvert minste skudd til enorm bass og trykk i det store eksplosjonene. Hodetelefonene gir meg også de fordelene at jeg hører det som skjer bak meg, så om en luring prøver å dolke meg i ryggen, kan jeg avverge trusselen og gi meg selv fordelen. Mulighetene er uendelige.

Mikrofonen som er uttrekkbar har også fått en liten LED-lampe på seg. Skal det først være gjennomført, så skal det det være gjennomført. Denne lampen lyser når mikrofonen er aktiv, men er av når den ikke har noen funksjon. Du kan også manuelt slå den av og på ved å skru på venstre ørepute. På motsatt side justerer du volumet til hodetelefonene. Selv om det er avanserte programmer som hele tiden prøver å redusere bakgrunnsstøy, slår dette tilbake når jeg selv prøver å kommunisere med andre spillere. Lyden er upåklagelig, men i denne klassen burde man forventet enda litt klarere stemme.

Oppdatert programvare

Med lanseringen av SteelSeries Siberia Elite, kom også SteelSeries Engine 3. Her møter vi på et lang mer kompakt og brukervennlig utseende. Du kan endre på alt du måtte ønske. Om du vil ha Dolby-lydteknikk av eller på kan du fikse på, og du kan justere tonene akkurat slik du vil ha det. Det er også lagt inn forhånds-konfigurerte profiler. Her har du alt fra FPS og MMO til musikk og film. Vil du endre på hvordan LED-lysene skal fungere, bestemmer du det her.

Noen kjekke tilleggsfunksjoner er at man kan endre innstillingene til mikrofonen i tillegg til at det kommer et varsel for enhver oppdatering som skulle bli tilgjengelig. En av de største fordelene jeg ser er at programmet er sært kompakt og en lettvekter av få. I oppgavebehandlingen oppdager jeg aldri et minneforbruk på over 8 MB. Dette kommer godt med i krevende spill.

En ny standard er satt

Det er så mye mer jeg kunne sagt om SteelSeries Siberia Elite, men vil ikke at mitt subjektive ego skal ta overhånd. Siberia Elite treffer på alle punkter du kan tenke deg, og med flere funksjoner enn du vil klare å finne ut av. Lydkvaliteten er like majestetisk i spill som for musikk. Noe som igjen gjør Siberia Elite til en hodetelefon med stort bruksområde.

Uansett hvor du er, hvilke enhet du vil bruke, begrensningene er ikke-eksisterende. Spill-entusiaster, musikkelskere, til og med de som driver med lydredigering, har nå en felles venn. Nemlig SteelSeries Siberia Elite.

Det er satt en ny standard for hodetelefoner, og SteelSeries leder an.

Anmeldelsen er baseert på et eksemplar sendt av SteelSeries. Vi takker SteelSeries for eksemplaret!

Tekniske spesifikasjoner

 Høyttalere

  • Frekvens: 16-28 KHz
  • Impedanse: 32 Ohm
  • SPL@ 1KHz, 1V rms: 113 dB

Kabler

  • Lengde: 1.2 meter
  • Forlengerledning: 2 meter
  • Kontakter: 3.5 mm 4-polig og 3-polig x2

Mikrofon

  • Frekvens: 75 – 16000 Hz
  • Impedanse: <2.2K Ohm
  • Følsomhet: -38 dB

Farger

  • Svart og hvit

Pris

  • Fra 1 500 kroner

Om SteelSeries

SteelSeries er en dansk produsent av spillutstyr og tilbehør, inkludert hodetelefoner, tastatur, mus, musematter og programvare. SteelSeries har historisk bidratt til å sponse veksten av konkurrerende spill og elektronisk sport gjennom profesjonell team-sponsing og samfunnet støtte over hele verden.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.