Er dette den nye datamusen?
0

Er dette den nye datamusen?

okt 10 Spill.no  

Microsoft har sluppet en video som presenterer et nytt kontrollkonsept, som blant annet ved hjelp av et håndleddsmontert kamera skaper en nøyaktig 3D-gjengivelse av hånden på skjermen.

En hjelpene hånd

Det nye konseptet, som foreløpig har fått det mindre sjarmerende navnet Digits Hand Tracker, er egnet for kontroll over PC, smarttelefoner, TV – og selvfølgelig spill, og benytter en sammensetning av et infrarødt kamera og en laser for nøyaktig å gjengi hånden og bevegelsene i full 3D. Og før noen begynner å kommentere utseendet – dette er en prototype, og de ser alltid litt store og klumpete ut.

Mulighetene for denne nye oppfinnelsen er mange, og med tanke på at den ikke er avhengig av en ekstern sensor for å motta signaler, trenger man ikke et bestemt areal for å bruke den. Som videoen forklarer, kan alt fra små, subtile fingerbevegelser til armsvinging registreres, og det er vanskelig å ikke tenke seg hvor gøy førstepersons skytespill kan bli med et par av disse montert på armene.

Se presentasjon

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.