Er du klar for grenselandet?
0

Er du klar for grenselandet?

okt 16 Spill.no  

Gearbox Software er nok ikke det mest kjente navnet i spillindustrien, selv om de stolt kan si at de har jobbet med store titler som «Half-Life» og «Halo». Det er vel nettopp det som er problemet når man jobber med titler som andre selskaper allerede er kjente for. Gearbox Software sto nemlig bak utvidelsespakkene til det originale «Half-Life», «Half-Life: Oposing Force» og «Half-Life: Blue Shift», og PC-versjonen av «Halo». De er også ansvarlige for andre verdenskrig skytespill-serien «Brothers In Arms». «Borderlands» vil være Gearbox Software sin sjanse til å trå ut av skyggen til Valve og Bungie – og det håper de å gjøre med kraft.

 

«Borderlands» er et FPS/RPG (førstepersons skyte/rollespill) satt til en post-apokalyptisk verden i «Mad Max»-inspirert stil. Den mest interessante funksjonen i spillet er nok tilfeldighetsgeneratoren som genererer utseende og egenskaper på våpnene i spillet, noe som i teorien skal kunne gi oss et uendelig antall forskjellige våpen. Gearbox sier de sluttet å telle når de fikk over 17 millioner forskjellige våpen, så hvor mange forskjellige våpen det faktisk er mulig for generatoren å lage er uvisst. Det vil uansett si at det vil være en teoretisk umulighet å få det samme våpenet 2 ganger. Tilfeldighetsgeneratoren skal også genererer store deler av spillets øde landskaper og fiendeplassering, noe som skal gjøre spillet unikt for enhver spiller. Med en enspillerdel med hele 160 oppdrag skulle man vel tro at det var nok. Det synes ikke Gearbox Software. «Borderlands» vil derfor i tillegg til de typiske flerspiller-mulighetene, ha 4 -persons co-op hvor du kan komme og gå som du selv vil.

 

Når man hører førstepersons-skytespill, rollespill og post-apokalyptisk i samme setning, er det nok mange som tenker «Fallout 3». «Borderlands» gjør mye som tilsier at det ikke vil være en «Fallout 3»-klone. Hvor «Fallout 3» var et rollespill med førstepersons-kontroller, vil «Borderlands» være et førstepersons-skytespill med rollespill-elementer. Det må også nevnes at «Borderlands» er mye mer overdrevet på både action og humor. Gearbox har gitt ut en del filmer som demonstrerer dette. Den siste i rekken, som er en slags reklamefilm kan ses under.

 

«Borderlands» kommer 23. oktober 2009 til Xbox360 og PS3. PC-versjonen kommer 30. oktober.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.