Er Phantom Pain egentlig Metal Gear Solid V?
0

Er Phantom Pain egentlig Metal Gear Solid V?

des 08 Spill.no  

En trailer på årets Spike VGA Awards for spillet The Phantom Pain kan vise seg å egentlig være fra Metal Gear Solid, melder Kotaku.

Mistenkelig 

Traileren viser en fortumlet og nyoperert spesialsoldat med amputert venstrearm som ved hjelp fra en medpasient kommer seg unna en sykehusmassakre utført av hensynsløse soldater. Vi får aldri mer enn glimt av hovedpersonens ansikt, som vi syntes lignet mistenkelig på Metal Gear Solid-hovedperson Solid Snake. Det viser seg at vi slett ikke var alene om akkurat den konklusjonen, og det med god grunn.

Se trailer (spol til 10:40)

Studioet som ifølge traileren står bak spillet, Moby Dick Studios, kan nemlig vise seg å være rent oppspinn, og at konspirasjonsmester og Metal Gear-skaper Hideo Kojima trekker i spakene. Ifølge studioets nettside, som også finnes på svensk, er Moby Dick Studios et svensk studio bestående av en samling skandinaviske utviklere, med en Joakim Mogren som grunnlegger.

Anagram

Joakim, oppdaget internett raskt, er også et anagram for Kojima, mens etternavnet innegholder «Ogre», som samstemmer det mystiske Project Ogre-konseptet Kojima har jobbet på. Kojima har flere ganger hardnakket nektet for at Project Ogre er det samme som Metal Gear Solid: Ground Zeroes, som ble annonsert tidligere i år, men at begge benytter samme spillmotor, Fox Engine.

Det har også blitt funnet hint i selve tittelskjermen i traileren, hvor rette og diagonale streker over logoen passer mistenkelig godt sammen med ordene Metal Gear Solid V.

Kjenner vi Kojima rett, er det garantert haugevis med flere hint å oppdage i traileren, og vi har ingen tvil om at de mer obskure vil avdekkes i tiden som kommer. I mellomtiden slår vi i det minste fast at det er svært sannsynlig at det er snakk om Metal Gear Solid V. Og det er vel nok?

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.