Fighting for fansen
0

Fighting for fansen

apr 19 Spill.no  

Det er mange år siden jeg så Naruto for første gang. Det var den gangen hver eneste nye episode av TV-serien ble imøtekommet med åpne armer av tusenvis av animefans over hele verden. Naruto var det største av det største. Og serien hadde sin sjarm. I starten.

Som de fleste japanske animeserier mister den fort sjarmen når temaer og poenger skal kvernes i det uendelige. Og jeg falt av. Men det betyr ikke at interessen min er helt død. Tvert i mot, da Ubisoft lanserte «Naruto: The Broken Bond» på Xbox 360 storkoste jeg meg med ninja-eleven i det Zelda-lignende eventyrspillet. Men «Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3» er noe helt annet enn et actioneventyr. Her snakker vi kun action.

Dengetid

«Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3» er rett og slett et rent slåssespill. Uten forsøk på å være noe mer. I Japan er dette spillet egentlig det femte i serien, og det er sikkert greit nok at vi i Europa har blitt forskånet for et par utgaver, for det er ikke akkurat snakk om noen revolusjon fra utgave til utgave, til tross for hva spillets tittel hevder.

I «Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3» slåss man en mot en, men den store nyheten fra forgjengeren er at man nå kan sette opp et lag med to slåsskjemper som man kan bytte på å bruke i kampen. Blir du overkjørt av motstanderen din kan det hende lagkameraten din har bedre taktikker på laget, og et kjapt bytte kan snu kampen til din fordel.

Kampene er spillets kjerne, for historiemessig er dette laget for blodfansen. Som tittelen på spillet tilsier, følger dette Shippuden-serien, som er en slags oppfølger til den originale Naruto-serien der hele gjengen har blitt litt eldre. Men har du ikke sett Naruto: Shippuden-episodene kan du bare glemme å få med deg hva som skjer. I stedet for å implementere filmklipp og gjøre et forsøk på å formidle historien fra serien blir man bare kastet fra kamp til kamp med noen få dialoginnslag som et forsøk på å forklare deg hva som skjer.

Solid kampsystem

Selv om jeg er frustrert over mangelen på en god historie som motiverer meg til å slåss, må jeg innrømme at kampsystemet er solid. Dette er klassisk slåssing, en mot en, med lekker tegnefilmgrafikk. Angrep og animasjoner er kjappe, og spillet krever raske reflekser. Det er en god del kule komboer å lære seg, og god slåssing belønnes ofte med spektakulær action på skjermen. Å spille dette med nunchuck og Wii-kontroller ble derimot fort håpløst, jeg anbefaler alle å bruke classic controller eller en Gamecube-kontroller for å rekke å reagere kjapt nok.

Men som slåssespill når det dessverre ikke opp til storheter som «Street Fighter», «Virtua Fighter» eller «Tekken». Spillet er litt for opptatt av å fremstille de mange Naruto-figurene korrekt, noe som av og til går på bekostning av den livsviktige balansen mellom figurene. I tillegg er det lite tilfredsstillende å trene hardt for å mestre en figur, spillet krever rett og slett ikke den samme dedikasjonen som for eksempel «Street Fighter IV».

I tillegg må jeg få lov til å klage over at enspillerdelen er altfor vanskelig. Mange kamper krever at du avslutter med et eller annet spesialangrep for å vinne, og når du med små marginer får skrapet vekk nok liv fra motstanderen mens du hopper til sidene og parerer som en mester, for så å tape kampen fordi du ikke klarer å treffe med spesialangrepet, føles det bare helt dust. Det stakkars kneet mitt har fortsatt blåmerker etter at jeg prøvde å knekke Wii-kontrolleren ved å slå den gjentatte ganger mot beinet mitt i går kveld.

Best med flere

«Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3» er best med flere spillere i samme stue. Spillet har en onlinefunksjon som bør forbigås i stillhet. Mine forsøk på å spille mot andre over nett endte dårlig, det blir rett og slett for tregt og upresist. Men samler du noen andre Naruto-fans i stua er spillet moro.

Og der faller også spillets dom. Er du beinhard Naruto-fan er dette mest sannsynlig nøyaktig det du er ute etter. Men i motsetning til for eksempel «Naruto: Broken Bond» gjør spillet ingen forsøk på å nå andre enn blodfansen. Og det er synd.

«Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3» er utviklet av Eighting og distribueres av Bergsala. Spillet er i salg nå.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.