Søndagstapas
0

Søndagstapas

apr 18 Spill.no  

Da var vi nok en gang kommet til ukens slutt, altså søndag. Det betyr selvfølgelig at det er duket for nok en søndagstapas her på spill.no. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man finne alt fra større saker vi har gått glipp til mindre saker eller morsomheter. Denne ukens søndagstapas har litt av hvert. Tidligere har vi vært litt bortskjemte med trailere og skjermbilder fra store titler, men denne uken var det nok litt mindre av det. Det vil ikke derimot si at ukens søndagstapas er noe mindre verdt. Tvert imot, denne ukens søndagstapas er faktisk den største noen sinne. Ta en titt kanskje du finner noe som faller i smak.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en god blanding spillnyheter. Det hele startes med et par heftige trailere fra både «Nier» og «Lost Planet 2». Videre finner vi litt av hvert fra «Splinter Cell: Conviction», mens «Metal Gear Solid: Peace Walker» får tøffe leker. Deretter tar vi et blikk på Infinity Ward sin fremtid og Xbox Live sin fortid. Mot slutten får vi også med oss at «Assassin’s Creed II» har satt rekord. Det hele avsluttes så med en artig liten video hvor «Team Fortress 2» invaderer et kjent og kjært kongerike.

«Nier» får trailer

Det har eksistert mye forvirring rundt Square-Enix sitt kommende «Nier». Først og fremst fordi spillet vil ha to versjoner i Japan, det med enten en ung eller en gammel versjon av hovedkarakteren. Med eksklusive avtaler får Japan «Nier Gestalt» (gammel) kun til Xbox 360 og «Nier Replicant» (ung) kun til Playstation 3. Her i vesten har Square-Enix derimot valgt å gjøre ting litt enklere. De tror nemlig at den eldre versjonen av «Nier» vil appellere mer til det vestlige markedet og satser derfor fult på det til både Xbox 360 og Playstation 3, da kun med tittelen «Nier». Forvirringene stopper derimot ikke der. For som det ofte er med spill av denne typen, gjør de kulturelle forskjellene det litt vanskeligere å forstå spillets handling og premiss. Det vi vet er at «Nier» vil følge en middelaldrende mann med samme navn i søken etter en kur til et dødelig virus. Viruset har nemlig smittet hans datter og det er ingenting han ikke vil gjøre for å redde henne. På veien vil «Nier» få hjelp av den lettkledde kvinnelige sverdmesteren Kainé, en snakkende bok med magiske krefter ved navn Weiss og No. 7 et demonisk eksperimentalt våpen i form av et skjelettlignende vesen med en magisk stav. Med sverd og magi må de sammen bekjempe mystiske fiender i et håp om å finne den unnvikende kuren.

 

Denne uken kom det en ny trailer til spillet, som kan ses under. Traileren prøver å avsløre litt av spillets handling, men også den kan til tider være ganske forvirrende. Ta en titt å se hva du selv mener.

 

«Nier» har slippdato den 23. april 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Spennende trailer fra «Lost Planet 2»

Capcom sitt «Lost Planet» fra 2006 klarte nok ikke å overbevise alle, men spillet gjorde likevel stor suksess med nesten 3 millioner solgte eksemplarer. Capcom har derfor ingen problemer med å satse stort på en oppfølger.«Lost Planet 2» vil igjen være satt til den ødeliggende planeten E.D.N. III. Det er derimot lenge siden vi sist fikk besøke planeten og mye har forandret seg på den snødekkede planeten. E.D.N. III opplever varmere tider og store områder er nå dekket med både ørken og jungel, det er da i tillegg til planetens kjennetegnede snødekkede områder. Capcom har faktisk sagt at «Lost Planet 2» vil være så mye større enn forgjengeren at 2-tallet i tittelen egentlig står for «Lost Planet» opphøyd i andre, slik vi bruker å regne kvadratmeter. Videre lover Capcom også forbedret samarbeidspilling (coop), både på nett og lokalt. Denne uken kom det en ny trailer til spillet.

 

Den nye traileren, som kan ses under, avslører noe av handlingen vi kan forvente i «Lost Planet 2». Etter strabasene fra det første spillet og med det skiftende klimaet har snø-piratene nå delt seg i flere grupper. Disse gruppene er i full krig med hverandre, men når «NEVEC» truer planeten med komplett ødeleggelse, prøver en mann å igjen forene snø-piratene for å sammen kjempe den nye trusselen. E.D.N. III sin innfødte insektrase er selvfølgelig også tilbake og akridene er nå større og mektigere enn noen sinne.

 

«Lost Planet 2» har slippdato 18. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Litt av hvert til «Splinter Cell: Conviction»

Ubisoft sitt «Splinter Cell: Conviction» kom ut denne uken og det er nok mange som koser seg med det akkurat nå. Hvis ikke burde du kanskje ta en titt på Jon Catos anmeldelse av spillet, her. Er du fan av serien kan det godt være du savner spillets kjennemerkede flerspillerdel, kalt «Spies vs. Mercs». Spillets produsent Patrick Redding sa denne uken, i et intervju med den amerikanske spillnetsiden VideoGamesDAILY.com, at de følte det var for vanskelig å implementere «Spies vs. Mercs» uten å ødelegge spillbarheten. Han setter seg derimot ikke helt i lås og legger seg åpen for at det kan finnes en løsning. Uansett lover han at spillets flerspiller og samarbeids-del (coop) vil bli utvidet i fremtiden. Kanskje de kan komme opp med et nytt konsept som skaper den samme atmosfæren? Tiden vil vise.

 

«Splinter Cell: Conviction» har, ikke uventet, dominert store deler av nyhetsbildet i den internasjonale spillbransjen denne uken, men ikke alt har vært anmeldelser og intervjuer. Jeg kom tilfeldigvis over en litt anderledes og morsom ting relatert til spillet. Det er den amerikanske spillnettsiden IGN.com som i spøkfylt humør har laget en aktivitetsbok for barn basert på den populære serien. Hvor underholdene de forskjellige oppgavene er, vet jeg ikke, men det burde ihvertfall inspirere til en latter eller to.

«Splinter Cell: Conviction» er å finne i butikkene nå og finnes kun til Xbox 360. En PC-versjon er planlagt og har slippdato 30. april 2010.

Tøffe leker basert på «Metal Gear Solid: Peace Walker»

Hideo Kojima og Konami sin «Metal Gear Solid»-serie er nok kjent for de aller fleste. Den episke serien, som følger Solid Snake og hans «familie», har hele to kommende titler. «Metal Gear Solid: Rising» og «Metal Gear Solid: Peace Walker». Først ute blir «Metal Gear Solid: Peace Walker», som Kojima lover vil være fullstendig tittel i serien. Spillets handling vil være fokusert rundt Big Boss og skal gi oss et innblikk i det som skjedde mellom «Metal Gear Solid 3: Snake Eater» og «Metal Gear». Hideo Kojima har lenge ønsket å avslutte sin rolle i den populære serien, men nå kan det virke som om han endelig får det slik han vil. Denne uken avslørte han nemlig, gjennom sin egen twitter-konto, at han allerede har begynt å planlegge sitt neste prosjekt. Han sa da også at prosjektet vil gå utfordre bestemt tabu-emne og at hvis han mislykkes vil han mest sannsynlig forlate industrien. Det er nok uansett en stund til vi får vite noe mer om dette prosjektet. Inntil videre kan vi derimot glede oss til «Metal Gear Solid: Peace Walker» til sommeren.

 

Square-Enix har i samarbeid med action-figur produsenten Play Arts laget noen heftige figurer, som skal være klare til «Metal Gear Solid: Peace Walker» sin utgivelse i starten av sommeren. Hvor tilgjengelige disse vil være Norge er jeg usikker på, men de ser ihvertfall skikkelig tøffe ut.

 

«Metal Gear Solid: Peace Walker» har slippdato 17. juni 2010. Spillet kommer kun til Playstation Portable.

Infinity Ward mister flere ansatte

Tidligere denne uken ble det annonsert at Jason West og Vince Zampella, tidligere sjefer for Infinity Ward, hadde startet et nytt utviklerselskap ved navn Respawn Entertainment. Siden den nyheten traff har et stort antall av Infinity Ward sine veteran-utviklere forlatt studioet. Så langt har hele 13 utviklere forlatt Infinity Ward og hvis trenden fortsetter skal man ikke se bort ifra at enda flere forlater utviklerselskapet. Det vil ikke derimot si at alt er over for Infinity Ward. Utvikleren har oppimot 100 talentfulle ansatte og selv om mange spår om Infinity Ward sin undergang er det enda mye talent å ta av. Den amerikanske spillnettsiden Kotaku publiserte denne uken sitater fra kilder innenfor selskapet. Hvorav en fortalte om den usikre situasjonen og om hvordan mange flere vil forlate selskapet. En annen ville derimot forsikre oss om at det er fortsatt mange som vil forbli og fortsette arbeidet på «Modern Warfare»-serien. Det finnes nok liten tvil om at de ansatte hos Infinity Ward nå befinner seg i en veldig ubehagelig situasjon. På den andre siden kan det virke som om vi vil sitte igjen med to talentfulle utviklere isteden for en. Så jeg ser vel egentlig ingen grunn til at vi som forbrukere har noe å klage på. Det blir uansett spennende å se hva som skjer videre.

Xbox Live er død, lenge leve Xbox Live

Denne uken markerte slutten på en epoke i nettbasert flerspilling. Den 15. april stengte nemlig Microsoft serverne til den originale Xboxen sin versjon av Xbox Live. Tjenesten vil gå ned i historien som starten på konsollene sin flerspiller-revolusjon. Som den første vellykkede tjenesten for nettbasert flerspilling på konsoll, har Xbox Live måket vei for både Xbox 360 og Playstation 3. Hadde det ikke vært for det originale Xbox Live hadde nok konsollmarkedet sett veldig anderledes ut i dag. Det er derfor litt synd å tenke på at den revolusjonerende tjenesten, som startet helt tilbake i 2002, nå har tatt kvelden.

 

Det er derimot en mer positiv side ved det hele. Microsoft lover nemlig at de nå med større resurser dedikert til Xbox 360 sin Xbox Live-tjeneste vil gjøre etterlengtede forbedringer til tjenesten. Først ute er økningen i mulige venner man kan ha på tjenesten. Det blir derfor spennende å se hva mer Microsoft har å by på fremover.

«Assassin’s Creed II» satte verdensrekord

Ubisoft sitt «Assassin’s Creed II» var helt klart et av fjorårets store titler. Ubisoft lot oss gå på mordertokt i renessansens Italia. Samtidig som man utforsket spillets handling om en hemmelig krig mellom snikmordere og tempelriddere. Det hele er videre spikret sammen med science-fiction-elementer og bibelske referanser. Det er med andre ord ikke uten grunn at spillet anbefales av de fleste. «Assassin’s Creed II» stakk også av med en rekke priser hvor vi blant annet finner flere «Året’s Spill»-priser. Det skal nå vise seg at «Assassin’s Creed II» også har klart å sette en vaskeekte verdensrekord. Rekorden har derimot ingenting med spillets kvalitet å gjøre. Det er nemlig antallet forside-saker spillet har generert som nå gir spillet en inntreden i «Guinness World Records Gamer’s Edition». Med hele 127 forside-saker spredt over 32 land har «Assassin’s Creed II», nesten overraskende, slått ut andre store titler som «Uncharted 2: Among Thieves» og «Call of Duty: Modern Warfare 2».

 

«Assassin’s Creed II» finnes allerede i butikkene. Spillet kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Team Fortress 2» invaderer dyreriket

Da nærmer nok en søndagstapas seg slutten og jeg håper den sto til smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en video laget av Youtube-brukeren fantachan. Her har han med mye arbeid lagt stemmene fra «Team Fortress 2» over et klipp fra Disneys legendariske tegnefilm «Løvenes Konge». Sammen skaper dette en til tider rar opplevelse, men den burde ihvertfall inspirere til en god latter eller to. Jeg synes ihvertfall den er utrolig morsom.

 

«Team Fortress 2» finnes i butikkene og kan skaffes til PC. Spillet finnes også i 

«The Orange Box» til Xbox 360 og Playstation 3. En Mac versjon er også på vei.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.