Hva skal du spille i helga?
0

Hva skal du spille i helga?

apr 16 Spill.no  

Helga er rett rundt hjørnet, og hva liker vi best å gjøre når vi har fri? Spille, selvsagt! Og i den forbindelse starter vi i Spill.no med en fast ukentlig artikkelserie kalt helgekos. I denne spalten kommer vi til å anbefale et spill til hvert format hver uke. Det kan være et gammelt eller nytt spill, men det vil alltid være et spill som kommer buntet sammen med en varm anbefaling fra oss. Til glede for alle som har lyst på noe nytt å spille i helga.

Har du spilt noen av spillene vi snakker om her må du gjerne komme med dine egne innspill i kommentarfeltet. Og skulle du følge noen av rådene, så la oss få høre hva du synes om spillet. God helg!

Playstation 3

«Pixeljunk Shooter» (65,-)
Onlinebutikken til Playstation 3 skjuler en bunke spillperler. En av disse er skytespillet «Pixeljunk Shooter». En gjeng gruvearbeidere er fanget i et digert hulesystem på en fremmed planet, og du må styre ditt redningsromskip gjennom korridorer og digre haller for å redde dem.

«Pixeljunk Shooter» er et todimensjonelt skytespill som leker seg med fysikk. Vann, lava og olje renner rundt på brettene, og du må utnytte elementene til din fordel for å komme deg videre. Og ikke minst, unngå å drepe de uskyldige gruvearbeiderne på din vei gjennom tunnelen.

En kjempekul blanding av action og oppgaveløsning sammen med en deilig samarbeidsmodus der du og en kompis kan hjelpe hverandre i gruvegangene gjør dette til ett av de aller beste spillene på Playstation Network for tiden. Perfekt presentasjon, klar og fin grafikk, og en svært overkommelig pris. Anbefales varmt.

Xbox 360

Trials HD (100,-)
Trials HD ble kåret til fjorårets beste Xbox Live Arcade-spill i fjor, og det er vel fortjent. I denne blandingen av motorsykkelracing og plattformspill skal du manøvrere en motorsykkel over ulike hinderløyper. Kontrollen er enkel: gass og brems, kombinert med å lene motorsyklisten frem eller bak. Men selv om det høres simpelt ut på papiret byr de enkle kontrollene på et superavansert gameplay med krav til milimeterpresisjon.

Allerede etter første kjøretur er du hekta. Lenge. Spillet er integrert med vennelista di, slik at du hele tiden kan konkurrere med kompiser om å få de beste tidene. Vi i redaksjonen har allerede ofret utallige nattetimer på å barbere hundredeler av rekordene våre.

Trials HD er rett og slett et klassisk spill. Lekkert presentert med humoristisk bruk av fysikk, og masse ekstra småspill i tillegg til hovedbanene. Ekstremt mye valuta for pengene, og obligatorisk kjøp for alle med Xbox 360.

Nintendo Wii

Little King’s Story (299,-)
Mange Nintendo-spillere syter og klager over at det er så lite spill på Wii og «vi vil ha et nytt Zelda» og «gi oss enda mer Mario». Smell igjen brødkassa, sier vi. Det finnes faktisk ganske mange spillperler på Nintendo Wii, og Little King’s Story er en av dem. I denne blandingen av strategi, utforsking og action styrer du en liten konge som må kommandere alle sine undersåtter for å erobre mer land og utvide kongeriket sitt.

Spillet kan best beskrives som en blanding av The Legend of Zelda, Pikmin og Harvest Moon, og er både omfattende og dypt. Et spill man kan bli forelsket i, rett og slett. Så i stedet for å klage over at Wii-en din sitter og samler støv mens du venter på Super Mario Galaxy 2, gjør deg selv en tjeneste og prøv ut dette spillet. Det kommer til å underholde deg helt til 11. juni.

Nintendo DS

Might & Magic: Clash of Heroes (379,-)
Hvis du er en av dem som har gode minner fra PC-spill-serien «Heroes of Might & Magic» og tror dette DS-spillet er en tro videreføring av strategiserien, bør du tro om igjen snarest. Clash of Heroes har lite til felles med den originale strategiserien, og er heller en slags absurd blanding av eventyr og puzzle. Du styrer en gjeng helter som skal redde verden (hva ellers), og kamper foregår via et abstrakt puzzle-spill der du stiller opp dine styrker mot fiendens og prøver å få tre på rad.

Litt som Bejewelled faktisk, uten at vi mener noe negativt med det. Clash of Heroes har den magiske kvaliteten som gjør at du blir hekta nesten umiddelbart og «bare må ta en kamp til» før du legger deg. Clash of Heroes har en perfekt vanskelighetsgrad og byr på så mange utfordringer at vi nærmest kan garantere deg at spillet kommer til å sitte fast i DS-en din i mange måneder fremover.

PSP

Pinball Fantasies (40,-)
Med den nedlastbare Minis-serien har det dukket opp et par fengende småspill til PSP. Aller mest fengende, i våre øyne, er Amiga-klassikeren Pinball Fantasies. Utvikleren bak er svenske Digital Illusions, i dag bedre kjent som Dice – firmaet bak Battlefield-serien.

Pinball Fantasies er kanskje det ultimate digitale Pinball-spillet for alle som ikke har råd (og plass) til å ha sitt eget flipperspill i stua. Kontrollen er skarp, brettene er morsomme og varierte, og dette er den typen spill der du bare må spille en gang til. En gang til. En gang til. Fengende nostalgi for oss gamliner, og tidløs moro for alle som ikke var født da originalen kom.

PC:

Machinarium (120,-)
En liten nedlastbar perle for alle de som savner de gamle pek- og klikk-spillene til Lucasarts og Sierra. I Machinarium styrer du en liten robot i en kunstnerisk utformet verden som må løse noen skikkelig vriene oppgaver for å komme videre. Vi snakker tradisjonell pek-og-klikk, plukk opp gjenstander og bruk dem på rett sted.

Der Machinarium scorer høyest er rent kunstnerisk. Spillet ser og høres svært lekkert ut, og verdenen du leker deg i er så gjennomført og atmosfærisk at du ganske kjapt blir helt fortapt i spillet. Det hjelper og at en del av oppgavene er en skikkelig utfordring for hjernen. Her blir både logikk og kreativitet jevnlig utfordret.

Machinarium har fått svært god kritikk, og det er lett å skjønne hvorfor. Har du sansen for pek-og-klikk er dette rett og slett et obligatorisk kjøp, og en påminnelse om at sjangeren ikke er helt død og begravet ennå.

Dersom du har spilt noen av disse, kom gjerne med egne innspill i kommentarfeltet under. Eller dine egne anbefalinger. God helg!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.