Forfatter vil forhindre Assassin’s Creed 3-lansering
0

Forfatter vil forhindre Assassin’s Creed 3-lansering

apr 19 Spill.no  

En amerikansk forfatter har saksøkt Ubisoft fordi han mener de har kopiert ideer fra en bok han ga ut i 2003. Forfatteren ønsker flere millioner i erstatning, i tillegg vil han stoppe lanseringen av Assassin’s Creed 3.

Link

John Beiswenger ga i 2003 ut en bok med tittelen Link (her er den på Amazon.com, sammen med en håndfulll negative brukeranmeldelser fra sinte gamere). Boken handler om noen forskere som oppdager at cellene våre inneholder minner fra fortiden, og finner opp en maskin som lar mennesker reise tilbake til våre forfedres minner for å gjenoppleve disse. Jada, vi må innrømme at det har noen likhetstrekk med Animus-teknologien i Assassin’s Creed.

Ifølge Eurogamer påpeker forfatteren at både boken og Ubisofts spill har flere religiøse referanser til Eden, forbudt frukt og Adam og Eva. I boken opptrer også leiemordere og en generell kamp mellom det gode og det onde om kontroll over oppfinnelsen, ifølge Beiswenger.

John Beiswenger er ute etter mellom 1,05 og 5,25 millioner dollar i erstatning fra Ubisoft, avhengig av om Ubisoft bevisst har stjålet opphavsrettighetene hans. I tillegg ønsker han å stoppe utgivelsen av Assassin’s Creed 3, som etter planen skal lanseres til høsten.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.