Fotball i særklasse
0

Fotball i særklasse

okt 24 Spill.no  

Det er lenge siden jeg har vært borti Football Manager-spillene. Det forrige jeg spilte var i 2006, men da jeg fikk muligheten til å ta en titt på årets utgave som jeg fant på kontoret til Spill.no, fant jeg ut at tiden var moden for å vende tilbake til matta. Jeg var veldig spent på å oppdage hva som hadde forandret seg når jeg startet opp spillet for første gang på fem år.

Valget kvaler

Det første jeg legger merke til er at det er mye som har fått seg en overhaling i løpet av de siste årene. Jeg legger ut på en stor reise som manager og skal passere storlag som Manchester City, Real Madrid og Bayern Munchen før jeg kommer meg tilbake til England og Manchester United. Spillerne man kan velge mellom er mange, men heldigvis har jeg gode støttespillere med på laget som hjelper meg med å speide frem de beste talentene.. 

Som manager er det viktig å ta de hårfine valgene for bytter, følge med på overgangsvinduet og vurdere spillerstilen til enkeltspillerne. Noe av det viktigste man gjør er å oppmuntre spillerne i løpet av matchen. Man vil jo ikke knuse drømmene til noen av spillerne, men noen er nødt til å få mer oppmerksomhet enn andre. Så når det står mellom å spille defensivt eller offensivt og du leder 3-0 er det ikke så vanskelig å be spillerne om å fortsette presset, men likevel ta det rolig og bruke rommene som dukker opp. «Ikke spill ego!»

Ballspill

Spillet er lagt opp til at du hele tiden skal ha kontroll over hva som skjer. Å bytte spillere er en smidig prosess, det meste av tiden går med til å følge laget ditt under kampen. For hver beskjed eller endring du gjør blir det lagt opp til et nytt scenario med spilleren. Ved en aggresiv endring ender det kanskje med at spillerne kan være litt for ivrige og pådrar seg derfor et par kort i løpet av kampen.

Hvis du ikke er fornøyd med prestasjonen spillerne dine gjør, kan du innkalle til lagmøte. Her kan reaksjonene være mange og flere av spillerne kan begynne og kritisere dine ferdigheter som trener fordi de ikke for spille like mye som andre. Det er her du har muligheten til å vise de hvem som er sjefen. Eller så kan du bøye deg og fortelle at de skal få mer spilletid.

Oppgjørets time

Som trener er det alltid viktig å ligge ett skritt foran motstanderen, og dette gjøres ved å studere taktikken, strategien og nøkkelspillerne til motstanderen. «Å studere andres kamper er nøkkelen til seier» var det en gang en stor trener som sa. I Football Manager 2012 får man beskjed fra støtteapparatet om viktige kamper og spillere man burde følge, og scenarioet endrer seg stadig.

Sammenlagt seier

Alt i alt er Football Manager et godt gjennomført spill, som får deg til å knytte sterke, virtuelle bånd med favorittlag og spillerne. Som trener er det essensielt å holde hodet kaldt for å sette sammen det beste laget og den beste taktikken. Sports Interactive har klart å skape en magi rundt det å styre et fotballag til seier.

Football Manager 2012 er utviklet av Sports Interactive og utgis av Sega Europe. Spillet er lansert på PC og Mac.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.