Fremtidens spilltelefon?
0

Fremtidens spilltelefon?

sep 26 Spill.no  

Microsoft har sikret seg patent på en ny type smarttelefon med utbyttbare knapper og funksjoner.

Utbyttbare deler

Såkalte slider phones, hvor et tastatur kan trekkes ut fra og skyves på  plass under telefonen etter ønske, er absolutt ikke noe nytt. Men ideen om å kunne bytte ut tastaturet med for eksempel et håndkontrollersett, en touch-skjerm eller et ekstra batteri er ny.

Microsoft registrerte nylig et patent på nettopp dette, ikke lenge etter at selskapet som kjent inngikk et samarbeid med mobiltelefonprodusent Nokia. Er dette et tidlig tegn på en kommende spilltelefon eller håndoldt konsoll fra Microsoft, eller er det snakk om en Windows-telefon med fiffige ekstrafunksjoner?

Ifølge patentbeskrivelsen skal noen av de utbyttbare delene kunne fungere trådløst, noe som åpner for muligheten for fjernkontroll for TV-en eller mediakontroller for husets digitale musikk- og film-beholdning. På papiret en ypperlig ide, men tiden vil vise om dette lar seg realisere.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.