Guerilla Games sjefen rykker opp til sjef for Sony Worldwide Studios – Yoshida tar over Sony’s indie satsing
0

Guerilla Games sjefen rykker opp til sjef for Sony Worldwide Studios – Yoshida tar over Sony’s indie satsing

nov 08 Anders Lønning  

Herman Hulst, en av grunnleggerne av Guerilla Games og som inntil nå har vært studioets daglige leder, er den nye sjefen for Sony Worldwide Studios. Han tar over etter vår alles kjære Shuhei Yoshida, som fra nå av vil overse selskapets satsing på selvstendige skapere, såkalte indie utviklere.

Hulst har i sin tid hos Guerilla jobbet på spill som Killzone serien og Horizon Dawn, og nylig har han og selskapet lånt ut sin Decima spillmotor til Kojima Productions, og hjulpet dem med utviklingen av Death Strainding. Etter over 20 år med selskapet tar han nå over jobben med å overse de alle 14 studioene Sony har i sin portefølje.

Bilderesultat for Herman hulst

«Herman er en av de mest effektive og høyt respekterte lederne i spillindustrien», sier presidenten av Sony Interactive Entertainment i en pressemelding. 

– Han har vært en lidenskapelig talsmann for lagene han har ledet, og forstår hvordan han skal dyrke kreativt talent for å bygge storslåtte opplevelser.

Det har vært mange omorganiseringer i Sony den siste tiden. For litt siden forlot Shawn Layden stillingen sin som sjef for Sony Worldiwide Studios, i 2017 forlot Andrew House stillingen som sjef for Sony Interactive Entertainment, som ledet til at John Kodera tok på seg stillingen, før han igjen forlot selskapet i april i år og Jim Ryan ble innstilt i stillingen.

Det er lett å la spekulasjonene fly vilt når såpass mange stillinger skiftes rundt på, men hvis det noensinne skulle være et godt tidspunkt å skifte ut ledelsen på er det før de begynner oppkjøringen mot neste konsollgenerasjon som vi allerede vet at kommer rundt denne tiden til neste år.

Vi i Spill.no ønsker Hulst og Yoshida lykke til i sine nye stillinger

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.