Hackere har stjålet PSN-kontoinformasjon
0

Hackere har stjålet PSN-kontoinformasjon

For bare noen minutter siden bekreftet Sony det verst tenkelig scenarioet: Playstation Network er blitt hacket og kontoinformasjonen til mer enn 70 millioner PSN-kontoer kan være på avveie.

– Playstation Network er kompromittert

I en pressemelding publisert på den offisielle Playstation-bloggen skriver Sony at Playstation Network er blitt kompromittert:
– Mellom 17. og 19. april 2011 ble kontoinformasjon tilknyttet Playstation Network og Qriocity kompromittert som følge av et ulovlig og uautorisert innbrudd i vårt nettverk.

For å begrense skadevirkningene av dette innbruddet har vi:
1. Midlertidig skrudd av våre Playstation Network og Qriocity-tjenester
2. Engasjert et utenforstående, velrennomert sikkerhetsfirma for å gjennomføre en fullstendig etterforskning
3. Tatt steg for å forbedre sikkerheten på vår infrastruktur, slik at vi beskytte din personlige informasjon

Sony opplyser videre at den eksterne inntrengeren i Playstation Network kan ha stukket av med ditt navn, adresse, land, e-post adresse, fødselsdato samt brukernavn og passord til PSN. Det er også mulig inntrengeren har fått tilgang til din profildata, inkludert kjøpshistorie, faktureringsadresse og kredittkortinformasjon.

Ber alle være på vakt

Sony ber alle sine brukere om å være ekstra påpasselig ovenfor såkalte «phishing»-forsøk, hvor ukjente personer ber deg om utfyllende informasjon – eksempelvis vedrørende inntekt, bankkontonummer eller tilsvarende. For å beskytte mot identitetstyveri og finansielle tap, ber Sony også alle kunder om å sjekke kontoutskriftene sine nøye i tiden fremover.

En mager trøst kan være at Sony samtidig annonserer at de håper å ha Playstation Network online igjen i løpet av en uke. Les hele pressemeldingen på engelsk her.

Dermed ser det ut som det verst tenkelig scenarioet er oppstått. Spørsmålet mange nå stiller seg er om Playstation og Sony tåler dette tillitsbruddet – og hvilket erstatningsansvar de risikerer i kjølvannet av fadesen.

På det amerikanske nettsamfunnet Reddit er mange brukere opprørte over at Sony har brukt en hel uke på å informere 70 millioner kontoeiere om at deres personlige informasjon kan være på avveie. Dette gir hackerne et betydelig forsprang på å utnytte den sensitive informasjonen.

Spill.no oppfordrer avslutningsvis alle medlemmer med konto på Playstation Network om å endre passord på dine øvrige online-kontoer. Dette gjelder først og fremst medlemmer som har brukt det samme passordet på flere tjenester (eksempelvis Playstation Network, Hotmail/Gmail og Steam).

Spill.no kommer tilbake med mer.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.