Heroes på DS!
0

Heroes på DS!

okt 11 Spill.no  

Capybara Games driver utviklingen av dette spillet, som i utgangspunktet skiller seg en del fra de tidligere Heroes-spillene. Spillet er et av de mest originale spillene I sjangeren jeg har sett på lenge, og det kombinerer noen kjente elementer fra Heroes of Might and Magic med en helt ny form for gameplay.

I tråd med sine forgjengere (særlig Heroes 3 i mitt tilfelle) er dette et spill som virker simpelt og tilgjengelig, men avhengighetsskapende som fy. I selve kampene, som foregår med deg på den nederste skjermen og motstanderen på den øverste, går det ut på å flytte tropper taktisk for å sette opp angrep og forsvar. Selve reglene for flytting minner om et puzzle spill, og man har tropper av tre farger. Dersom man setter opp tre på rad horisontalt lager man en defansiv vegg for å beskytte seg, og tre på rad vertikalt klargjør troppene for angrep.

Spillet er turbasert, og man har et visst antall flytt per tur. Man kan selv velge hvilke farger som skal tilsvare hvilke basistropper i hæren din, og man kan gjerne sette alle fargene til en tropptype om man vil kjøre en veldig spesefikk strategi. I tillegg til dette kan du rekruttere andre tropper gjennom spillet, og disse fungerer mest som tropper i de tidligere Heroes-spillene. Hvis de dør så dør de, og du må ut og rekruttere nye.

Når en gruppe krigere er klare til angrep tar det et visst antall runder før de slår til, og på denne tiden kan motstanderen lage forsvar. Man må slå gjennom alt forsvaret for å gjøre skade på motstanderens helt, og gjør mindre skade jo mer man slår gjennom. På grunn av dette er gameplayet mye mer strategi og taktikk enn man skulle tro ut i fra de tilsynelatende enkle ”puzzle”-reglene.

Det er for mange dype gameplay-elementer i dette spillet til at det kan forklares på en oversiktlig måte, men her er noen smakebiter: Helter kan lære spesielle trylleformler og egenskaper som for eksempel healing og skade-spells. Du kan rekruttere heftige supertropper som drager og enhjørninger, som kan knuse titalls av fiendens tropper om de blir satt opp riktig, eller gjøre konstant skade på store områder over flere runder. Det finnes også avanserte måter å linje opp troppene sine på for å gi dem kraftigere angrep eller forsvar, basert på hvor de er i forhold til dine andre tropper. Alt i alt er dette et spill å glede seg til!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.