Inspirert av Minecraft
0

Inspirert av Minecraft

des 13 Spill.no  

Epic Games innrømmer å være inspirert av indie-favoritt Minecraft med sitt kommende action-/sandkasse-/Tower Defence-spill Fortnite.

Hybrid

Det var ikke få som klødde seg i hodet da Epic Games annonserte Fortnite på årets VGA. For det er et godt stykke unna det Unreal- og Gears of War-utvikleren tidligere har gjort. Spillet ser ut til å være en hybrid av basebygging, Tower Defence og tredjepersons skyteaction, alt i en karikert tegneseriestrek.

Minecraft var helt klart en inspirasjon, svarer spillets sjefsprodusent Lee Perry en bruker via Twitter.

Han mener likevel at forskjellen mellom spillene er tydelig.

– Jeg ser at mange lyrer på om Fortnite har fri bygging. Det har det. Det er ikke forhåndsbestemt, eller at man bare fikser på eksisterende bygg, forklarer han.

Minecraft lar deg bygge hva som helst, vi fokuserer spesifikt på bygninger.

Fortnite benytter seg også av tidsavhengig spillbarhet, og skal i hovedsak handle om å samarbeide om å samle inn og bruke ressurser på å bygge baser på dagen, for så å forsvare seg og drepe vandøde når mørket faller på. Rykter om at det skal gå an å bekjempe bosser, lage egne våpen og grave seg under bakken beskrives av Perry som “sannsynlig”.

Se trailer

Fortnite utvikles av Epic Games, men har ennå ingen bekreftet utgiver, lanseringsdato eller bekreftede spillplattformer.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.