Jobber Batman Arkham-skaperne med et spill satt i Harry Potter-universet?
0

Jobber Batman Arkham-skaperne med et spill satt i Harry Potter-universet?

Overbevisende «lekket» videomateriale filmet av en skjerm spres på nettet og skaper grunn til spenning og spekulasjon.

Rocksteady Studios gjorde et navn for seg selv da de i 2009 overrasket en hel verden med Batman Arkham Asylum som satte nye standarder både for kildematerialet og for superhelter i spill generelt.

Spillverdenen har ventet i spenning på Rocksteadys neste trekk siden 2015, da avslutningen på trilogien, Batman: Arkham Knight, kom ut.

Diverse bransjesladder har ført til spekulasjoner i at de skulle bygge videre på sin versjon av DC-Comics-universet med et Superman-spill, men om denne angivelige lekkasjen og ryktene er legitime har de gått en helt annen rute.

I YouTube-videoen til kanalen «RastaPasta», som ser ut til å være den originale kilden til lekasjen, kan man se en kort men ganske overbevisende videosnutt av noe som ser ut til å være et tredjepersons actionspill satt i Harry Potter-universet.

I videoen får vi se en karakterkreasjonssekvens og en rekke forskjellige protagonister som representerer flere av Galvorts forskjellige hus. Videre kan man se flere kampscenarioer, tilsynelatende mot både magikere og magiske vesener.

Kampsystemet ser ut til å være kjapt og inkludere mange kjente trylleformler fra bøkene og filmene. Spillmotoren ser ut til å være robust, med bemerkelsesverdig omfattende og (angivelig) dynamisk ødeleggelse.

Gjennom videoen får man glimt av kjente skapninger fra både de gamle og nye filmene, og det hele er toppet med nyoppusset, men umiskjennelig Harry Potter-musikk.

CLOSE ENOUGH?: Lik det eller ikke; denne karakterskapersekvensen blir kanskje det nærmeste du noen gang kommer til å se deg selv på Galtvort

Som om videosnutten ikke var pirrende nok, inneholder informasjonsfeltet til YouTube-videoen en omfattende beskrivelse av dette påståtte spillet.

Husk at ingenting er bekreftet fra offentlig hold ennå, så les følgende søte ord med en trillebår salt attpåtil:

«Satt i 1800-tallets magikerverdenen, utspiller dette tredjepersons open-world rollespillet rund din karakter med unike evner, som har fått et sent opptak til Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. Du er en nylig ankommet femteårselev på Galtvort som viser en unik evne til å spore og identifisere restene av urgammel kraft. Ved din ankomst finner rare hendelser sted i den Forbudte Skogen og trøbbel brygges på innsiden av borgens vegger.

Sammen med professor Elezar Fig begir du deg på en reise til både kjente og helt nye lokasjoner for å belyse sannheten bak disse mystiske hendelsene. På din ferd vil du brygge eliksirer, mestre nye trylleformler og oppdage fantastiske fabeldyr. Du vil kjempe mot mørke trollmenn, gnomer, og andre overnaturlige fiender og avsløre sannheten om din skjebne.

Hva spillet kan inneholde?

– Reis til Galtvort for å bli en av åtte forskjellige trollmannstyper.

–  Opplev Galtvort, få nye venner, avslør nye hemmeligheter og forandre magiverdenens skjebne.

– Opplev et nytt magisystem som skaper talløse muligheter for å mestre magi.

– Utforsk magiverdenen fritt for første gang. Velg ditt Galtvorthus, dine venner og velg om du vil følge stien mot godhet eller ondskap.

– Skap din egen heks eller trollmann og opplev en helt ny historie separat fra filmene og bøkene.»

 

LA OSS KRYSSE FINGRENE: Ser dette legitimt ut for deg? Eller er det for godt til å være sant?

Som nevnt, så er ingenting bekreftet enda. Det skal sies at videosnutten er godt gjennomført og veldig overbevisende.

Warner Bros. Entertainment eier både Rocksteady Studios og rettighetene til Harry Potter, så at de de har satt en av denne generasjonens favorittspillskapere til å lage et Harry Potter spiller er ingen umulighet. 

Warner Bros. har også samarbeidet med svenske Avalanche Studios (Just Cause, Mad Max) der er også en potensiell kandidat. Videoen eller beskrivelsen spesifiserer ingen skaper.

Saken er fortsatt rykende fersk, så vi får smøre oss med litt tålmodighet.

 

(Nevnte video var vedlagt her, men ble tatt ned fra YouTube få timer etter publisering. Mystisk…)

About Johan Nordal Børstad

Freelance filmarbeider og skribent om dagen, spillentusiast om natten. Spiller det meste, men har en stor forkjærlighet for så si alt PlayStation, open world-spill og solide storydrevne singleplayerspill. Favorittspill; Ratchet & Clank, The Last of Us, Mass Effect 2, Infamous 2, Assassin’s Creed 2, Uncharted 2. Ser ut til at jeg også har en forkjærlighet for oppfølgere..