Kjempegøy, når det fungerer-WARIOWARE MOVE IT
0

Kjempegøy, når det fungerer-WARIOWARE MOVE IT

Endelig er Wario tilbake , jeg har veldig gode minner fra Gamecube spillet WarioWare Inc som jeg og min bror spilte så mye at vi nesten kunne alle minispillene på rams.

Da var jeg ikke vond å be når Nintendo annonserte et nytt WarioWare spill og var rask på ballen for å få anmelde det.
Favoritten min har vært Wii-tittelen Smooth Moves, men klarer det nyeste å toppe det?

I WarioWare spillene får vi servert en meget papirtynn historie som fungerer som et bakteppe for settingen, og Movie it er intet unntak. Her vinner Wario 20 billetter til ferieøyen “Sett inn navnet når du husker” som han bruker til å ta med hele venneflokken sin.

Her var det bare å vifte ulla av sauen så fort som mulig..

Når de ankommer øya blir de servert noe de lokale kaller “form stones” som kort og greit er et fancy navn på Joy-Cons.
Det er over 200 mikrospill denne gangen som blir fordelt blant ulike “poseringer” du inntar før hvert mikrospill.

Klar,ferdig, gå!

I kjent WarioWare stil får du her 3-4 sekunder fra spillene starter til du har klart dem eller bomma skikkelig. Det er som alltid en veldig vag beskrivelse av hva du skal gjøre og du må tenke raskt og bruke intuisjon på hva spillet forventer av deg ut fra det du ser og hvilken posering du får beskjed om å innta.

Variasjonen og den kreative galskapen som er her kan kun kan komme fra et dedikert kreativt team som et overskuddsprosjekt.

Her kan du få beskjed om å holde hendene høyt opp i været og ha som mål å treffe neseborene til en nese som kommer mot deg, holde kontrollerne i et grep som om du holder et sverd med mål om å holde en paraply i vinkel for å unngå at du blir våt av regnet.
En del av gamle klassiske Nintendo titler er også gjort om til små spill her som er morsomme.

Plutselig er du høna og skal løpe fra Link!

Det og mye mye mer. Det er totalt 18 poseringer fordelt på de ulike minispillene og jeg har kost meg masse med spillet gjennom dets enspillerdel.

Flerspiller har for min del blitt begrenset til å bytte på enspillerdelen fordi spillet forlanger at hver spiller har et par med Joy-Cons noe jeg ikke hadde liggende dessverre.

Men det betyr ikke at vi ikke hadde det morsomt, for det var det, når alt det tekniske fungerer.

Zelda Skyward Sword E3 Deja Vu

Mange husker nok enda det fæle øyeblikket når Shigeru Miyamoto kom ut på E3 Scenen og demonstrerte Skyward Sword og bevegelseskontrollen var helt på jordet under presentasjonen.

Jeg prøver ikke å si at det er helt likt her, men litt for ofte føler jeg at Joy-Cons kontrollerne falt ut av synk med konsollen når jeg endret posisjon mellom hvert mikrospill.

Det førte til en del frustrasjon når jeg egentlig skulle ha det gøy og kose meg.

Jeg klarte uansett å kose meg med spillet største delen av tiden, men merket at de spillene som krevde langsomme og nøyaktige bevegelser var mer utfordrende å få til kontra de som krevde “enklere” vifting og strekking av armene. Litt sånn som forskjellen på Wii Sports og Wii Sports Resort, hvor Motion+ løftet kontrollene til et helt annet nivå med tanke på presisjon.
Det er merkbart at selv om Joy-Cons er teknisk avanserte kontrollere så mangler det lille ekstra for at de skal fungere smertefritt med nøyaktig bevegelseskontroll.
Konsollen “glemmer” hvor kontrollerne er plassert i rommet virker det som.

Denne virket veldig kjent du..

Vittig humor

Spillene i WarioWare serien har som regel morsomme minivideoer som setter opp premisset for hver rekke mikrospill og disse er nesten uten unntak ganske enkle men morsomme.

Høydepunktet for min del er fortellerstemmen med den herlige humoren i manuset når den forteller deg hvordan du skal posere og holde dine Form stones. Den er enkel men samtidig tar jeg meg selv i å glise litt hver gang. Har pappa-humoren samt det faktum at jeg er godt inn i 30-årene nå begynt å ta overhånd, kanskje?

Neida, men det er morsomt. En annen ny faktor her er stemmen til Wario, det er første Wario spillet med den nye stemmeskuespilleren som også landet rollen som Mario, Kevin Afghani. Jeg synes han gjør en god jobb, men klarer ikke helt å slippe følelsen av at han føles litt “off”. Mer enn jeg tenkte når jeg spilte Mario Bros Wonder hvor jeg føler han gjorde en veldig god jobb som Mario.

Så gjør vi så når vi vasker vår frontrute..

Jeg har kost meg mye mer enn jeg har vært frustrert, det skal sies.
Har dette tatt Smooth Moves eller WarioWare Inc fra Gamecube av tronen? Nei, men det er en god tredjeplass og et godt partyspill i 2023.

Dette er et spill jeg kommer til å komme tilbake til flere ganger i tiden som kommer. Det er et herlig partyspill enten du spiller alene, eller med venner. Sistnevnte er desidert morsomst uten tvil, men i motsetning til Mario Party så føles det mer givende å spille WarioWare i enspiller. Er du ny til serien eller gammel veteran? Uansett finner du mange timer med latter svette og tårer her i et lystig lag.

About Nichlas Krabsethsve

Lagersjef på Power på dagtid og altoppslukende gamer på kveldstid.