Kontroversiell Hitman-trailer
0

Kontroversiell Hitman-trailer

jun 07 Spill.no  

Utvikler IO Interactive beklager kontroversen rundt E3-traileren for deres kommende snikmorderspill Hitman Absolution, og hevder det ikke var planen.

Nonner i latex

– Vi beklager at vi har støtt folk – det var virkelig ikke intensjonen med traileren, forteller spillregissør Tore Blystad fra danske IO Interactive.

Traileren han beklager for, er den studioet besluttet å ta med seg til E3-messen for å representere deres kommende spill Hitman Absolution. I videoen ser vi hovedperson Agent 47 ta livet av syv leiemordere iført nonnedrakter av latex. Folk har reagert på det som har blitt oppfattet som en fetishistisk seksualisering av vold, men Blystad hevder i et E3-intervju at dette må sees i kontekst.

– De religiøse temaene har vært der fra starten [av Hitman-serien]. og det er mye inspirasjon fra film i Absolution, som Tarantino og Rodriguez. Grindhouse-temaet er noe vi benytter gjennom hele spillet. Det heller mot 60-tallets exploitation-filmer – disse har fascinert oss, siden de var så ekstreme, forteller Blystad.

Se trailer

Ifølge regissøren kom reaksjonene som en overraskelse på studioet, siden planen aldri var å provosere med traileren.

– Vi er overrasket over at det ble til et så stort tema. Noe lignende skjedde med forhåndsbestillingssspillet Sniper Challenge… Vi prøvde bare å lage noe som var kult, det var aldri meningen å lage bråk, hevder Blystad.

Hitman Absolution utvikles av IO Interactive og utgis av Square Enix. Spillet lanseres 20. november 2012.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.