Kroken på døra for «Fallout Online»?
0

Kroken på døra for «Fallout Online»?

Mens tilsynelatende alt Bethesda Softworks tar i blir til gull, sliter Interplay – den gamle eieren av «Fallout»-franchisen – med å få endene til å møtes.

Solgte rettighetene til «Fallout»

I april 2007 kjøpte Bethesda Softworks rettighetene til «Fallout»-franchisen fra Interplay. Interplay hadde på dette tidspunktet pengeproblemer og Bethesda kjøpte rettighetene til merkevaren for beskjedne 5,75 millioner dollar (cirka 32 millioner kroner). Året etterpå utga Bethesda RPG-suksessen «Fallout 3» som omsatte for mer enn 1,5 milliarder kroner bare den første uken spillet var i salg.

En av betingelsene for salget av «Fallout»-franchisen var at Interplay skulle få produsere et siste «Fallout»-spill – det såkalte «Fallout Online». Spillet, som også går under kodenavnene «Project V13» og «FOOL, er et MMO-spill og har i vært i produksjon siden 2007.

Kan spøke for utgivelsen

Nå kan det imidlertid spøke for utgivelsen av «Fallout Online». I sist uke sendte nemlig Interplay ut et varsel til aksjonærene sine hvor selskapets skremmende økonomiske situasjon brettes ut i detalj.

I brevet opplyser Interplay at de kun hadde 15.000 kr på konto i slutten av 2010, i tillegg til at selskapet har en kortsiktig gjeld på mer enn 4 millioner kroner. Gjelden består i hovedsak av utestående lønn til ansatte, skatter og avgifter.

Dyster situasjon

I brevet skriver selskapet:
– Per dags dato har vi noen forpliktelser vi ikke vil kunne oppfylle uten å generere større inntekter eller hente eksterne investorpenger. Hvis vi ikke lykkes med dette vil vi kunne bli insolvente og bli slått konkurs.

Selskapet varsler også at de vurderer å si opp noen av sine 11 ansatte, eller selge andre eienandeler og såkalte «IP-er» (- «Intellectual Properties», red. anm.).

«Fallout Online» har siden annonseringen i 2007 blitt markedsført via nettsiden fallout-on-line.com, men det er ikke kommet noen nyheter om spillet på lang tid. Med Interplay sine nyvunne alvorlige økonomiske problemer, kan det dermed spøke for utgivelsen og «Fallout»-krig mot naboen.

Vi i Spill.no krysser fingrene for at Interplay finner en vei ut av uføret.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.