Økt salg for spilldistributørene i Norge
0

Økt salg for spilldistributørene i Norge

mar 31 Spill.no  

Norsk Spill- og Multimedialeverandørforening (NSM), som består av majoriteten av norske spilldistributører, har summert opp salgstallene sine for 2010. Tallene viser en oppgang i salget sammenlignet med 2009, men det er fortsatt et stykke igjen til rekordåret 2008.

Distibutørsalg

Verdt å merke seg er at disse tallene gjelder salg av spill fra spillutgiverne og distributørene til butikker, og altså ikke salg av spill over disk i butikk. En oversikt over det offisielle spillsalget over disk i fjor finner du på denne linken.

Tallene fra NSM viser at det går bedre med de norske spilldistributørene. Med en samlet omsetning på 611 millioner kroner i 2010, sammenlignet med 539 millioner i 2009, har distributører som Electronic Arts, Ubisoft, Microsoft og Nordisk Film (Playstation) samlet hatt en solid oppgang. Det er dog ennå et stykke igjen til rekordåret 2008, da de norske spilldistributørene omsatte for 668 millioner kroner.

NSM har også delt omsetningen inn i formater. Det viser seg at distributørene helt klart har tjent mest på Playstation 3-spill i 2010, hele 37,2 prosent av omsetningen til NSMs medlemmer stammer fra salg av Playstation 3-spill. Det er en økning på over ti prosent sammenlignet med i fjor. Xbox 360 har også en svak økning, 21,4% av omsetningen stammer fra salg av Xbox 360-spill. PC-spill holder seg stabilt, 16,3 prosent av omsetningen kommer fra salg av PC-spill, mens Nintendo Wii og Playstation 2 går tilbake. Kun 11,1 prosent av omsetningen kommer fra Wii-spill, mens Playstation 2 går fra 6,9 prosent av omsetningen i 2009 til 0,3 prosent i fjor. På håndholdt holder DS seg stabil med 13,3 prosent av omsetningen, mens konkurrenten PSP knapt eksisterer med kun 0,4 prosent av den totale omsetningen.

Hemmelige konsolltall

Tidligere publiserte NSM også salgstall for de ulike konsollene. Dessverre ønsker ikke lenger NSM å offentliggjøre offisielle salgstall for konsoller, ettersom flere av medlemmene og tidligere medlemmer nå vil holde disse hemmelige.

Tallene gjelder kun salg av fysiske spill fra norske spilldistributører til butikkene.

Les også:

Nytt plateformat på Xbox 360

Nok en trailer fra Battlefield 3

Spill.no nominert til årets medie

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.