LEGO 2K Drive – Sjelløst og selvdestruerende
0

LEGO 2K Drive – Sjelløst og selvdestruerende

Jeg elsker Lego. Oppå hylla over TV’en står det modeller fra blant annet Star Wars, Marvel, Horizon Zero Dawn og Super Mario. Jeg elsker også Lego-spill, ikke bare de gamle klassikerne som Lego Island og Lego Racers, men også de moderne Lego Star Wars og Lego City.

Gleden var stor da jeg først leste om Lego 2K Drive. Dette så ut som en moderne vri på Lego Racers, som var et populært spill på gamle Nintendo 64 og Playstation 1. Jeg er ekstra glad for at det i senere tid har begynt å dukke opp andre type Lego-spill som ikke bare er “reskins” av Lego Star Wars. Gleden forsvant dessverre like fort når jeg innså hvor preget Lego 2K Drive er av moderne spill. Vi snakker Battle Pass, In-game store og hele spetakkelet som følger med…

Robust bilbyggermodus!

Før jeg understreker meg selv som en “alt var bedre før”-gubbe, skal det nevnes at LEGO 2K Drive gjør den ene tingen spillet må gjøre ekstremt bra for å ha livets rett: Kunne bygge din egen Lego-bil. Spillet sørger faktisk for å introdusere deg til “garasjen” hvor du bygger biler før noe som helst annet, og jeg kan gladelig melde at å bygge bil ikke bare virker, men er overaskende intuitivt, selv når man er begrensa til å styre med Playstation-kontroll.

Bilene er også delt inn i tre forskjellige kategorier: Du har vanlig racing-biler som er best på asfalt, off-road-biler som fungerer best… off-road, og til slutt biler som er best på vann, også kjent som båter.. Ålright, men hva kan bilene brukes til?

Mangelfull, men tidvis moro

Hoveddelen av spillet er todelt: Du har noen store åpne soner du kan kjøre fritt rundt i på leting etter oppgaver, samleobjekter og kappløp, og selve kappløpene som er mer tradisjonell bilspill. Når du kjører, uavhengig om det er i en sone eller på bane, så byttes bilen automatisk når du bytter fra veien til off-road eller til vannet. Bilene føles også veldig forskjellig fra hverandre, så du må være på hugget og endre kjørestilen din avhengig av underlaget du kjører på.

Når det er sagt… så synes jeg ikke selve kjøringen er spesielt givende når jeg er på bane og kjører om kapp mot datamaskinene. Kappløpene minner i utgangspunktet om Mario Kart: Det handler bare om å komme først i mål, og angripe motstanderne dine med våpen og hjelpemidler du kan plukke opp langs veien. Jeg følte ikke at Lego 2K Drive hadde mye særeget å gi under kappløpet. Omgivelsene du kjører i er ikke engang 100% Lego, bare bygninger. trær og modeller som pynter banen er Lego.

Ingen tvil Lego 2K Drives sterkeste side

Derimot å kjøre rundt i de åpne sonene er mye mer givende. Her kan du fritt hoppe rundt og opp områder og bygninger, lete etter samleobjekter, og gjøre mindre, men morsommere oppgaver som å kjøre en runde i området så fort som mulig, kræsje inn i så mange trær som mulig, kjøre på en spesielt krevende og uvanlig vei osv. Disse oppgavene starter du automatisk ved å kjøre gjennom markeringer i sonen, og de starter umiddelbart. De føles varierte nok, og finnes overalt, og så fort du er ferdig med en er du bare sekunder unna å starte en ny. Det er ingen tvil dette som er Lego 2K Drives sterkeste side.

Spillet tilbyr også egne mini-games. Disse er i stor grad en videreutvikling av oppgavene du finner i de åpne sonene, men krever at du laster inn et eget område. Disse er stort sett ganske ålright, men fordelen til de mindre oppgavene er at de skjer ute i verden du allerede befinner deg i.

Kjøringen i selv er litt lite givende, men å utforske områdene er moro!

Kort oppsummert synes jeg spillet som helhet er litt så-som-så. Det er en sterk byggemodus som er lett å mestre og ganske moro å kjøre omkring i de åpne sonene og gjøre små oppgaver, men kappløpene føles noe mangelfulle. De tilbyr meg ingenting jeg ikke får fra andre racing-spill som Mario Kart, Sonic Racers eller… Lego Racers, og dessverre for min del er veldig begrenset hvor mye tid jeg ønsker å bruke på et bilspill der hoveddelen er den svakeste.

Battle pass? Hard pass!

Men jeg er ikke ferdig, fordi jeg trenger å få ut litt frustrasjon! Om jeg syntes spillet ikke var mer enn midt på treet fra før, så kommer in-game-butikken og sørger for at jeg aldri kommer til å se på eller tenke på dette spillet igjen. Allerede på lansering druknet jeg i pop-up vinduer med reklame for Battle Pass, so kostet hele 400kr og ville gi meg tilgang til de første 4 “sesongene”. Hva får du fra disse sesongene? Det sto ingen sted, utenom en bonusbil.

I slutten av juni, omtrentlig en måned etter spillets lansering, kom endelig “sesong 1” av Lego 2K Drive, og du får ikke mer enn det du forventer: Litt ekstra biler og ressurser til å kjøpe flere biler.

Jeg bare klarer ikke å fatte eller begripe, at i et spill som Lego 2K Drive, der Å BYGGE LEGO BILER burde være det sentrale og mest ikoniske, må du fremdeles bruker penger for å kjøpe nye biler og bildeler, siden du ikke har ubegrenset med variasjon i delene du kan bruke fra start.

Skuffa…

About Stig Kenneth Limmesand

Stig Kenneth Limmesand. 28 år og enda ikke voksen. Bachelorgrad i videojournalistikk. Spiller alle mulige spill, men foretrekker eventyr og plattformer. Favorittene er blant annet Mario, Zelda, Crash Bandicoot, Uncharted og Guitar Hero.