Magisk vennskap
0

Magisk vennskap

okt 20 Spill.no  

Da jeg først så «Majin and the Forsaken Kingdom» i Barcelona i mai, ble jeg positivt overrasket. Namco Bandais actioneventyr blandet elementer fra spill som «Ico» og «Prince of Persia» sammen til en eventyrsuppe som med sine glade farger og fokus på vennskap og samarbeid stod som en sterk kontrast til de mange tunge og sinte actionspillene som konstant konkurrerer om oppmerksomhet. Etter å ha tilbragt noen timer med en nesten ferdig versjon av spillet, er det gledelig å se at førsteinntrykket mitt var til å stole på.

Smidig tyv, sterk Majin

Vi befinner oss i et gammelt kongerike, og du får ingen bonuspoeng om du gjetter at kongeriket ligger i ruiner. Det gjør det nemlig. Sorte slimaktige demonvesener har overtatt det meste av kongeriket, og ryddet ut store deler av menneskeheten. Det meste ligger i ruiner, og midt oppi disse møter vi en ung mann som klatrer rundt i en ruin. Han er en tyv, og han drømmer om å forvise demonene fra verden. Han er på jakt etter skatter som kan hjelpe ham, men etter å ha blitt overrumplet av tre demonvesener, faller han ned i en avgrunn og våkner opp på et ukjent sted langt inne i ruinene.

Den unge mannen er en likandes kar, kjapp og spenstig, og han har i tillegg den egenskapen at han kan snakke med dyr. En mus og en papegøye hjelper han å finne frem, og snart nærmer han seg en småskummel snorkelyd, og støter på et digert vesen i et bur. En slags blanding av Totoro og Ludvig fra Flåklypa, Majin er sannelig et unikt vesen i spillsammenheng. Han er diger, sterk, og dekt av gress og blomster på hodet og ryggen. Et vesen fra gamle dager, av noen ansett som en gud, men nå strippet for kreftene sine og fanget i et bur. Selvsagt må tyven redde han.

Samarbeid

Etter å ha funnet en magisk frukt som gir Majin litt av styrken tilbake, klarer de to å få han løs fra lenkene, og plutselig åpner en ny spillvirkelighet seg. Ved å holde inne skulderknappen kan jeg gi ordre til Majin. Han kan følge etter meg eller vente, angripe fiender, brøle og lukke opp dører som er for tunge til at tyven klarer å rikke på dem. Kontrollsystemet er intuitivt og enkelt, og på vår ferd for å finne veien ut av ruinen får jeg anledning til å stressteste det i kamp mot fiender. Majin finner som regel slemminger å banke selv, og jeg kan også bidra i kampene, selv om mine krefter ikke er på høyde med kompisen min. Kampsystemet er ikke spesielt avansert, men det er tilfredsstillende å bygge opp kombinasjonsangrep sammen med Majin.

Når vi nærmer oss utgangen, dukker det opp et litt større og mer truende monster i et rom under oss. Vi må forbi monsteret, men Majin har oppdaget en løs vegg på avsatsen vi står på, og stiller seg opp bak den. Jeg hopper ned og lokker den digre slimdemonen mot meg, bykser til siden, og roper at Majin skal dytte. Veggen raser ned i hodet på slemmingen, og det er en enkel affære å denge løs på han til han går i bakken.

Vennskap

Flere spill har satset på to hovedpersoner i det siste, blant annet «Enslaved: Odyssey to the West», men «Majin and the Forsaken Kingdom» gir deg mer direkte kontroll over partneren din ved å la deg kommendere ham.

Nøkkelen til disse spillene er som regel forholdet mellom hovedpersonene, og dersom spillet ikke lykkes i å få oss til å bry oss om skjebnen til de to, blir spillopplevelsen lite inspirerende. Heldigvis klarer «Majin and the Forsaken Kingdom» å vekke følelser i meg. Majin selv er som en litt forvokst baby, han prater barne-engelsk, er godtroende og naiv, og er vanskelig å mislike. Dialogen mellom tyven og Majin er god og hjertevarm, og jeg gleder meg til å se hvordan vennskapet mellom de to utvikler seg videre i det ferdige spillet.

Alt i alt har mine timer med de første nivåene i «Majin and the Forsaken Kingdom» vekket appetitten min. Vi trenger flere spill som klarer å blande action, eventyr, drama og følelser på denne måten. Spill som har troen på den gode historien. «Majin and the Forsaken Kingdom» ser absolutt ut til å bli et slikt spill.

Se flere bilder fra «Majin and the Forsaken Kingdom» på neste side!

«Majin and the Forsaken Kingdom» utvikles av Game Republic og utgis av Namco Bandai.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.