Mai-annonsering for neste Xbox?
0

Mai-annonsering for neste Xbox?

apr 08 Spill.no  

Man lærer noe nytt hver dag. I dag lærte jeg at det finnes en techblogger kalt Paul Thurrott som tilsynelatende er en etablert skikkelse inne techbloggemiljøet. Så etablert at han hevder å ha tilgang til innsideinformasjon om Xbox 720 som han villig deler på videobloggen What the Tech.

Mai-annonsering, alltid online

Ifølge Thurrott vil den neste Xbox-konsollen avdukes 21. mai, altså noen uker før årets E3-messe i Los Angeles. Maskinen vil bli dyr, Thurrott hevder en frittstående maskin vil komme på 500 dollar (som til tross for lav dollarkurs vil tilsvare opp mot 5000 kroner i Norge), mens en slags abonnementsmodell av den neste Xbox-konsollen vil koste rundt 300 dollar.

I tillegg hevder Thurrott at to Xbox-maskiner var under planlegging hos Microsoft, der den ene ikke ville kunne spille spill i det hele tatt, men være en ren film-/underholdningsmaskin. Denne modellen har vistnok blitt skrapet.

Navnet på den neste konsollen skal ifølge Thurrott kun være «Xbox». Ryktene om onlinekrav skal stemme, og lanseringsdato skal være i november.

Om Thurrotts informasjon er riktig, stemmer det med mye av det som har vært lekket så langt, informasjon som har ført til mange negative tilbakemeldinger fra spillere.

Twitter-tabbe

Forrige uke ble onlinekravene til den nye Xbox-konsollen mer eller mindre bekreftet av Microsoft da Adam Orth, Creative Director i Microsoft Studios via Twitter bad folk slutte å syte om onlinekravene til en konsoll. Det var et knøvlete og oppgitt sleivspark fra en Microsoft-ansatt som åpenbart fortviler over en svær protestbølge av misfornøyde Xbox-spillere som frykter at hvert eneste spillkjøp i fremtiden kun blir en lisensleie med bruktspillsperre og onlineregistrering av enspilleropplevelser.

Jeg skjønner spillerne godt, jeg. Et godt produkt bør utvikles med kundenes behov i førersetet. Funksjoner og krav bør utformes som en tjeneste for kundene, ikke som en unaturlig sperre. Onlinekravene til nye SimCity er en relativt transparant kopibeskyttelse forkledd som en nyttig tjeneste, en ulv i fåreklær, om du vil. Jeg tviler ikke på at Microsoft jobber på spreng med å forfatte en presentasjon av onlinekravene til neste Xbox som en velsignelse ovenfor spillerne. Undertegnede er i hvert fall spent på hvordan de skal selge inn denne funksjonen ovenfor skeptiske spillere.

Men vi er fortsatt i rykteland her. Mye kan skje fra nå og frem til 21. mai (dersom Thurrotts annonseringsdato stemmer), så jeg avventer i spenning konkret informasjon fra Microsoft om neste Xbox.

Kilde: What the Tech, VG247, Pressfire

Hva synes du? Kommer du til å kjøpe neste Xbox dersom den har bruktspillsperre og krav om at du alltid er online? Diskuter i kommentarfeltet under.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.