Søndagstapasen er tilbake
0

Søndagstapasen er tilbake

apr 07 Spill.no  

Sjelden har vi fått så mange henvendelser om en artikkelserie på Spill.no som etter vi la ned søndagstapasen. En av våre brukere, HaukC, gjorde et godt forsøk på å vekke den til live igjen i forumet vårt. Forsøket var så godt at vi like godt tilbød han å servere tapasen sin på forsiden vår. Så her er den. Søndagstapas 2.0. Enjoy. -jonC


Defiance

Trion Worlds, som tidligere har sluppet MMORPG’et Rift, et spill som faktisk fikk en nokså stor fanskare også her til lands, har kommet med et nytt spill denne uka. Tirsdag ble nemlig det nyskapende onlinespillet Defiance sluppet til både PC og konsoll. Det som spesielt skiller Defiance fra andre online skytespill er at det er tett knyttet opp mot en tv-serie ved samme navn som begynner på amerikansk tv i midten av april. For eksempel vil hendelser i tv-serien ha innvirkning på spillverdenen du befinner deg i, og du vil bli bedre kjent med karakterer du møter i spillet. Jeg er personlig veldig fan av spill som tør å tenke nytt, og jeg håper Defiance slår til. Lanseringstraileren ser du under!

Defiance er i salg nå til PS3, Xbox 360 og PC

Divinity: Original Sin

Jeg elsker Kickstarter. Den unike sjansen for mindre utviklere til å få støtte til å lage sine spill, og for spillere til å støtte opp om de prosjektene og spillene de har lyst til å spille. Et av de nyeste, og mest spennende prosjektene, er Divinity: Original Sin. Spillet skal utvikles av Larian Studios, som står bak de alle de tidligere Divinity-spillene. Spillet vil komme uavhengig av Kickstarter-suksess eller ei, men hvis du støtter opp om spillet vil du kunne få mer av alt; mer dybde, bedre gameplay, mer historie, større verden, samt komme med innspill. Sjekk ut traileren under, og vurder å støtte prosjektet hvis du vil ha et lovende rollespill til PC i høst!

Divinity: Original Sin kommer til PC i høst.

Dragon’s Crown

En unik visuell stil, co-op gameplay, episke bosskamper og nye områder hver gang du spiller er kjennetegnet til Vanillawares nye hack’n’slash spill som slippes i sommer. Sjekk ut den barmfagre traileren som ble sluppet denne uken i videovinduet under.

Dragon’s Crown kommer i sommer til PS3 og PS Vita.

Fire Emblem: Awakening

Et av årets beste strategispill slippes på Nintendos lille håndholdte konsoll i april. Spillet har vært ute i både Japan og USA en god stund allerede, og basert på anmeldelser har vi mye å glede oss til. Fire Emblem: Awakening har i skrivende stund en Metascore på 92 av 100. Denne uken ble det sluppet flere trailere til spillet, deriblant en tv-reklame som du ser under!

Fire Emblem: Awakening kommer til Nintendo 3DS, og slippes 19. april her til lands. En demo er tilgjengelig på Nintendo eShop.

Just Tactics

Just Tactics er et rundebasert online strategispill der du spiller 1 mot 1 kamper mot andre spillere. Spillet har et originalt markedsføringstriks for å selge: Utviklerne har nemlig annonsert at når de når 200.000 betalende spillere så vil de gi bort 100 dollar til hver av de 10.000 første betalende spillerne, med andre ord er det snakk om 1 million dollar som skal deles ut. Om dette bryter mot noen markedsføringslover er vi usikre på, spillet ser uansett interessant ut.

Just Tactics er tilgjengelig på PC og Linux.

Neverwinter

Neverwinter er et Free-to-Play MMORPG lagt til Dungeons & Dragons-universet. Spillet går ut i en åpen beta i slutten av april, og i den forbindelse har utvikler Cryptic Studios laget en trailer for å forklare hva Neverwinter er.

Neverwinter kommer til PC en gang i løpet av 2013.

Remember Me

Et spill jeg har store forventninger til selv er Remember Me. I Remember Me styrer du den kvinnelige ”minnejegeren” Nilin gjennom Paris i år 2084. Hennes tidligere arbeidsgiver sletter alle minnene hennes for å nøytralisere henne, og hun må finne ut hvorfor. Denne uken ble det sluppet en ny trailer til spillet, som viser frem noen av fiendene du møter i spillet.

Remember Me slippes til PS3, Xbox 360 og PC 7. juni.

Survivor Squad

Steam Greenlight er en flott måte å la Steam-brukere hjelpe til å bestemme hvilke spill som burde se dagens lys. Utviklere legger ut info om spillet de planlegger, så stemmer spillerne på de spillene de har mest lyst til å spille. De mest populære spillene vil Valve legge til rette for å få inn på Steam. Survivor Squad er et slikt spill. Det er et action-strategispill der du kontrollerer et lag med opptil fire overlevende som du guider gjennom en rekke områder på jakt etter forsyninger i kampen for å overleve. Se den første traileren under!

Survivor Squad kommer til PC. Foreløpig har det ikke fått noen releasedato.

The Last of Us

The Last of Us er et spill det knyttes svært høye forventninger til og det vil nok være høyt der oppe når vi i desember skal diskutere årets aller beste spill. At det er utviklet av Naughty Dog, skaperne av Uncharted-serien, er heller ikke med på å dempe forventningene. I The Last of Us har en pandemi rammet verden, og utslettet store deler av dens befolkning. Byer er forlatt og tatt over av naturen mens overlevende dreper hverandre for mat, våpen og alt annet de kan finne. Som Joel, en hensynsløs overlevende, må du sammen med Ellie, en ung tenåringsjente som er langt smartere og tøffere enn alderen skulle tilsi, jobbe sammen for å overleve en reise gjennom det som er igjen av USA.

The Last of Us kommer eksklusivt til PS3 den 14. juni.

Thief

Det er mange gamere i dag som aldri har spilt Thief. Det siste spillet i serien kom nemlig helt tilbake i 2004, og etter at det fjerde spillet ble annonsert i 2009 har det vært veldig stille rundt denne tittelen. Så stille at mange har lurt på om spillet har blitt kansellert. Men i forrige måned fikk vi de første skjermbildene, og denne uken kom den første traileren. Vi får Dishonored-vibber langt ut i fingertuppene, noe som ikke er så rart, siden Dishonored er tydelig påvirket av Thief, og flere av de som originalt jobbet med Thief nå jobber for Arkane Studios – Dette lover bra! Thief utvikles av Eidos Montreal, som burde få vannet til å løpe løpsk i munnen hos de fleste av oss. Eidos Montreal står nemlig bak storspillet Deus Ex: Human Revolution, i tillegg til flerspilleren i det nye Tomb Raider-spillet.

Thief har ikke fått noen releasedato, men ventes release i løpet av 2014. Spillet er annonsert til PC og PS4, i tillegg til den neste Xbox-konsollen.

Toki Tori 2

Nintendo Wii U er ikke en spillkonsoll man kan si at det bugner av gode spill til. Nå har det kommet noe lovende i form av Toki Tori 2 som kan lastes ned via Nintendos egen eShop. Toki Tori 2 er et søtt plattformspill der du styrer en gul kylling rundt i en fantastisk verden. Har du en Wii U-konsoll hjemme som begynner å støve ned bør du sjekke ut releasetraileren under, kanskje dette er noe for deg?

Toki Tori 2 er i salg nå, eksklusivt til Wii U.

Undead Legions

Undead Legions er en ”twin-stick zombie defense shooter” der zombier har kommet tilbake fra de døde (igjen) for å ta hevn på alle som er skyld i å slakte dem ned i alle typer spill og filmer opp gjennom årene uten noen spesiell grunn. Spill alene eller sammen med opptil fire spillere, valget er ditt! Sjekk ut launch-traileren her!

Undead Legions er ute nå til Xbox 360 og PC.

Victoria II: Heart of Darkness

Victoria II er ikke et strategispill for folk flest. For uvitende ser det ut som et veldig kjedelig, overfladisk spill med Excel-grafikk, men for hardbarkede strategifans er det knapt noe spill som slår det når det kommer til dybde og gameplay. Om to uker slippes den andre utvidelsen til spillet, som har fått en trailer denne uka.

Victoria II: Heart of Darkness slippes 16. April, og kommer kun til PC.

Vi avslutter denne første tapas-rebooten med en video basert på det nylig lanserte Terraria. Videoen er laget av de samme gutta som tidligere har laget live action-videoer av blant annet Assassin’s Creed og Team Fortress 2. Nyt den, og fortsatt god helg folkens!

Noe du savner i denne tapasen? Tips, ros og kritikk tas i mot med takk!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.