Månedens beste brukeranmeldelser
0

Månedens beste brukeranmeldelser

aug 04 Spill.no  

Det å skrive gode spillanmeldelser er en kunst flere av leserne her på Spill.no mestrer. Siden slutten av 2008 har brukeranmeldelsene strømmet jevnlig inn, og kvaliteten på dem har bare økt og økt med tiden. Den månedlige artikkelen som oppsummerer månedens beste brukeranmeldelser har snart eksistert i et helt år, og i løpet av denne tiden har Paradox , med bidrag fra moderatoren Caspy92, hatt ansvaret for å skrive artikkelen. Nå har imidlertid Paradox sagt fra seg ansvaret og forlatt Spill.no på ubestemt tid, og ansvaret går da videre til de resterende moderatorene.

Denne utgaven av artikkelen vil dekke de to sommermånedene juni og juli. Ryktene sier at dette er tiden på året hvor folk spiller minst, men har den lyse årstiden i tillegg satt en stopper for lesernes skrivelyst og skrivedyktighet? La oss finne det ut.

Et sommerlig spill

Vi starter vi med en anmeldelse fra brukeren Crizt, som har anmeldt et spill som kler årstiden meget godt, nemlig Super Mario Sunshine. Spillet var en av flaggskiptitlene for konsollen Nintendo GameCube, og mens det høstet god kritikk fra pressen, var det en del gamere som ikke var så begeistret for alle de nye elementene som ble introdusert i spillet, og heller foretrakk mer tradisjonelle Mario-spill. Crizt derimot, tilhører gruppen som satte pris på forandringene, noe han får godt frem i anmeldelsen sin. Anmeldelsen av GameCube-klassikeren har også vekket minner blant brukerne i kommentarfeltet.

Gamle spill på moten

Maskemannen er en bruker som har blitt bedre og bedre til å skrive den siste tiden, og det vises tydelig i hans anmeldelse av Max Payne. Han har skrevet en fyldig tekst med sitater hentet fra spillet som underoverskrifter. Enhver sekser på terningen bør begrunnes godt, og akkurat hvor fantastisk bra maskemannen synes Remedy-klassikeren er, får han flott frem i anmeldelsen. Utifra hva han skriver om de forskjellige aspektene ved spillet, fra spillbarheten til historien, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor han liker det så godt.

Når vi er inne på anmeldelser av eldre spill, ville det vært en synd å ikke nevne Felgens anmeldelse av Broken Sword: The Smoking Mirror. Spillet tilhører pek- og klikkeventyrenes storhetstid på 90-tallet, da utgivere som LucasArts og Sierra sto for kjente titler som Monkey Island og Gabriel Knight (respektivt). Det var derimot den noe mindre kjente utvikleren Revolution Software som sto bak Broken Sword-serien. Felgen har gitt The Smoking Mirror, nummer to i serien, en femmer på terningen, og kaller spillet et mesterverk – så lenge man kan tilgi småfeilene det har. Særlig godt får han frem spillets tidløse stil og grafikk, som visstnok gjør at det fremdeles selger i spillbutikker som satser på nisjeprodukter. Alt i alt er anmeldelsen hans et fint tilbakeblikk på en av spillene 90-tallet hadde å tilby, og en påminnelse om at enkelte spill fra denne tiden fortsatt er akseptable hvis man vurderer dem utifra dagens standarder.

Kritisk storfan

Det nyeste spillet i Final Fantasy-serien, som hadde vestlig utgivelsesdato tidligere dette året, har høstet både god og middelmålig kritikk fra pressen og vanlige spillere. Til tross for at leseren Angmar trolig er blant de største FF-fansene på Spill.no, virker det som om har han klart å beholde sin kritiske sans under gjennomspilling – han har nemlig anmeldt Final Fantasy XIII og gitt det en firer. Selve anmeldelsen er akkurat hva man skulle forvente av brukeren, som tidligere har blitt kalt for anmelderkongen her på Spill.no. Angmar forteller i detalj hva han synes det trettende spillet i serien har gjort riktig, og kanskje viktigere, hva det har gjort feil. Hele anmeldelsen, og særlig konklusjonen, gjør det lett å se situasjonen fra Angmars synspunkt og andre beundrere av de mer tradisjonelle spillene i Final Fantasy-serien – etter fire år med venting var ikke Final Fantasy XIII akkurat det de hadde ventet seg.

Den moderne Ville Vesten

Dette er tittelen på leseren GT-Kris‘ nyeste anmeldelse, som er en av over ti brukeranmeldelser av spillet Far Cry 2. Det Ubisoft-produserte spillet er særlig kjent for å ha fått splittede kritikker, og brukerne på Spill.no er intet unntak. Spillet har håvet inn alt mellom toere og seksere på terningen, og jeg personlig tilhører gruppen som la fra seg Far Cry 2 etter få timer med spilling. GT-Kris derimot, er en av leserne som faktisk likte oppfølgeren til Cryteks Far Cry, og selv om jeg er uenig med ham er det uten tvil en kvalitetsanmeldelse han har skrevet her. Han innleder med en scene i spillet hvor han beskriver seg selv sparke afrikaner-rumpe, før en granat fører til at alt går i vasken – en innledning som antagelig fenger mange. Ellers er anmeldelsen lang og godt strukturert, og med passende bildebruk.

Hitman er tilbake

…men det er ikke snakk om en anmeldelse av et Hitman-spill, men heller brukeren Hitman som har skrevet en anmeldelse etter en ganske så lang pause fra skriverier. Anmeldelsen av Prince of Persia: Warrior Within er skrevet på et utradisjonelt vis som gjør at den skiller seg ut fra mengden av brukeranmeldelser her på Spill.no. Med et lekent språk og kontroversiell bruk av ordet «emo» (skal man tro brukerne i kommentarfeltet), har Hitman produsert en tekst som er mye mer underholdende å lese enn de tidligere anmeldelsene hans. Og det skulle vel kanskje bare mangle, etter å ha vært medlem her på nettsiden i godt over 600 dager?

Lidenskapelig om favorittspill

Brukeren Gilliankruger har vært nevnt i månedens beste brukeranmeldelser før, og blir nå nevnt igjen for sin oppdaterte anmeldelse av det japanske spillet Suikoden II. Grunnen til at Gilliankruger har skrevet en ny anmeldelse av spillet, er simpelthen fordi han følte at den tidligere anmeldelsen ikke viste rettferdighet nok til det som garantert er et av hans favorittspill. Man kan si så mye som at den nye anmeldelsen ligger mange hakk over den gamle. I denne versjonen nærmest gløder teksten av Gilliankrugers lidenskap for Konami-tittelen, og det smitter over på meg som leser. Når man leser om hvordan hver eneste del av spillet ikke bare er perfekt, men at det også har vært med på å forme barndommen til anmelderen, skulle man nesten tro at Suikoden II var en religion som Gilliankruger tilba. Brukeren har klart å skrive en energirik tekst full av pur, smittsom spillentusiasme.

Mer fra den Ville Vesten

Rockstar-utviklede Red Dead Redemption høstet svært gode kritikker (også fra Spill.no) da det ble utgitt i vår, og leserne har hittil skrevet tre anmeldelser av spillet, som alle gir det toppkarakter. En av disse anmeldelsene ble omtalt i forrige utgave av månedens beste brukeranmeldelser, men også i sommermånedene juni og juli har noen klart å skrive en anmeldelse verdig denne artikkelen. Både Madz og Holebo har anmeldt westernspillet de to siste månedene, og begges anmeldelser er gode tekster som fortjener en plass her. Mens Madz har skrevet en tradisjonell og underholdende anmeldelse, har Holebo en mer leken stil. Sistnevnte har dessuten kritikk å komme med, til tross for at han gir spillet seks øyne på terningen. Hvilken anmeldelse som er best av de to, skal ikke jeg gå innpå, men det kan om ønskelig være et diskusjonstema i kommentarfeltet.

Alt i alt har det kommet inn 53 anmeldelser i løpet av de to siste månedene! Da kan man vel konkludere med at sol og sommer ikke har satt noen særlig stopper for skrivelysten til leserne, selv om antallet er noe lavere enn ordinært. Siden denne artikkelen har dekket to måneder, betyr det også at konkurransen om å få bli med er større. Med andre ord var det kanskje ekstra vanskelig å få plass i månedens beste brukeranmeldelser denne gangen. Jeg skal innrømme at det har vært vanskelig å plukke ut anmeldelser, og jeg håper at dere er mer eller mindre enige i at de ni jeg har presentert i denne artikkelen absolutt har vært kremen av kremen i juni og juli.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.