Månedens beste brukeranmeldelser
0

Månedens beste brukeranmeldelser

nov 11 Spill.no  

Oktober har vært en eksplosiv måned med tanke på brukeranmeldelser. Antallet anmeldelser denne måneden har økt med 125% siden september, altså er det snakk om mer enn en fordobling i antall. En relativt stor andel av disse brukeranmeldelsene har igjen vært av høy kvalitet, uten at dette har hatt noen påvirkning på antallet omtalte anmeldelser i denne artikkelen. Det betyr simpelthen at nivået bare stiger og stiger, og følgelig blir det å få omtalen sin nevnt blant månedens beste brukeranmeldelser en gradvis større bragd!

Triumferende debut

Førstemann er nykommeren -Freeesh som har debutert med en anmeldelse så god at den går rett inn blant de beste omtalene denne prestisjefylte måneden. Han forklarer oss grundig hvorfor vi bør ta på oss hansker, hjelm, kjøresko, og komme oss til butikken for å få kjøpt Need for Speed: Shift. Spillet omtales gjerne som et vendepunkt til det bedre i NFS-serien, noe brukeren får godt frem. Anmeldelsen setter et skyhøyt førsteinntrykk for brukeren, men vi håper selvfølgelig at dette ikke stopper ham i å fortsette å sende inn bidrag til databasen.

Nr. 2 like god

Neste ut er Aiden, som skrev sin forrige anmeldelse i januar. Denne prydet månedens artikkel over de beste brukeranmeldelsene, og hans siste anmeldelse er ikke noe unntak. Brukeren har anmeldt aktuelle Castlevania: Lords of Shadow, et spill som i likhet med NFS: Shift vender om på sin respektive spillseries tidligere tradisjon. Dette spillet er, ifølge Aiden, det første vellykkede Castlevania-spillet som har tatt et skritt inn i 3D-verdenen. Både spill.no og andre kritikere deler hans mening. I en fyldig anmeldelse med spesielt god bildebruk, forteller brukeren hva som skiller Lords of Shadow fra konkurrentene på spillmarkedet.

Etterlot seg gull

Før brukeren PronopimpMaGu forlot Spill.no, etterlot han seg en mengde relativt gode brukeranmeldelser. Blant disse utmerker omtalen av Dead Rising 2 seg spesielt, for her lykkes den pimpa fyren særdeles godt i å sette fingeren på hva som gjør at den også aktuelle zombie-oppfølgeren ikke når helt til topps. Han gjør også et beundringsverdig forsøk på å måle seg med godeste Jon Cato med sine bildetekster. Dead Rising 2 var et spill som fikk alt fra lunken til overveldende positiv kritikk da det ble utgitt for kort tid siden. I sin konklusjon får MaGu frem kort og presist både de positive og negative sidene ved spillet.

Tilfører overanmeldt spill noe nytt

Gilliankruger er en bruker hvis navn ofte dukker opp i denne artikkelen. Han er kanskje mest kjent for sin lidenskapelige knallanmeldelse av Suikoden II, samt andre omtaler av japanske spill. Denne gangen er det derimot Modern Warfare 2 som skal i ilden, et spill de fleste gjengangerne på spill.no sukker høyt av når de ser at det har blitt anmeldt. Gilliankruger klarer likevel på mesterlig vis å holde anmeldelsen sin interessant. Med et generelt overblikk på skytespillsjangeren dykker han gradvis ned i spillet og henter ut de positive og negative elementene i spillet, og veier dem opp mot hverandre. Brukeren viser med denne anmeldelsen gode analytiske egenskaper, og ikke minst evne til å sammenligne på relevante måter som gjør at leseren kjenner seg igjen – eksempelvis i sitatet «det er som å se en Michael Bay-film».

Overraskelse venter!

I anmeldelsen sin av Fire Emblem: Radiant Dawn forteller Angmar om følelsen man får når en strålende klassiker får en ikke fullt så strålende oppfølger, og at oppfølgeren ødelegger litt for originalen alene. I nok en reflektert anmeldelse kobler brukeren spillet opp mot det forrige i serien, Path of Radiance (også omtalt), for å sette ekstra lys på hva som gjør oppfølgeren til en blandet opplevelse. Totalt sett innfrir omtalen kravene vi bestandig setter til Angmars anmeldelser, som har hatt innslag i hver eneste månedlige artikkel siden han begynte å skrive på spill.no. Anmeldelsen får undertegnede til å lure på hva Angmar ville synes om New Vegas sammenlignet med Fallout 3, ettersom forholdet mellom disse spillene minner om det forholdet brukeren beskriver i sin omtale. Brukeren må gjerne svare på denne lille digresjonen i kommentarfeltet!

Nostalgisk tilbakeblikk

Det har blitt en tradisjon å inkludere et av Felgens tilbakeblikk i månedens beste brukeranmeldelser. Denne gangen er det hans omtale av NES-spillet Duck Hunt fra 1987 som trekkes fram. Som alltid innleder han nostalgisk med hvordan ting var i «gamle» dager, før han går løs på spillet som han hevder er et av de viktigste Nintendo-spillene som har blitt laget. Skal man tro Felgen, var Duck Hunt nemlig et utradisjonelt spill (for sin tid) som åpnet dører for partyspillsjangeren. Personlig har jeg aldri hørt om tittelen, og derfor er det desto bedre at vi har en bruker som nå og da trekker fram gamle, men viktige titler, og sørger for at de blir kjent blant den yngre garden på Spill.no.

Denne måneden vil trolig ekstra mange bli skuffet over at de ikke fikk med noen anmeldelser i artikkelen, men det betyr ikke nødvendigvis at de utelatte anmeldelsene ikke er gode. Når man skal velge 6 omtaler blant 63 mulige, er det klart at bare de aller, aller beste får bli med. Det var ikke uten en viss klump i halsen at jeg måtte nekte flere meget gode anmeldelser adgang til denne kremklubben. Hvis anmeldelsene fortsetter å strømme inn i like store mengder som i oktober, vil det å få anmeldelsen sin inkludert i denne artikkelen et tegn på at du har virkelig ypperlige skrivekunnskaper!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.