Med store krefter følger stort ansvar – Marvels Spider-Man 2
0

Med store krefter følger stort ansvar – Marvels Spider-Man 2

okt 16 Stian Koxvig  

Insomniac er tilbake med Spider-Man 2 og resultatet er den beste PS5 tittelen du kan få tak i. Spider-Man, Spider-Man. Første spillet tilbake i 2018 var et fantastisk open world spill og definerte superhelt spill vi har fått i etterkant. I 2020 fikk vi Spider-Man Miles Morales som var som en 1.5-oppfølger og nå er endelig neste spill klart. Jeg har spilt det i en uke og som livslang Spider-Man fan har jeg storkost meg så la oss snakke om dette mesterverket. 

Spider-Man 2 finner sted 9 måneder etter Miles Morales og Peter og Miles har begynt å samarbeide godt på Spider-Man rollen. Spillet har en god liste med roller endel som returnerer fra de to forrige spillene, og endel nykommere. Spesielt Kraven the Hunter og Venom som de to virkelig store. Vi skal unngå å snakke om spoilere her, men siden de allerede har blitt avslørt av Insomniac er det greit å snakke om det tenker jeg. Ellers vil vi ikke fokusere på noe av det nye for dette er så fantastisk bra at det bare må oppleves.

Kraven the Hunter blir voicet av Jim Pirri som tidligere har hatt stemme til karakterer som Birgir i GOW Ragnarok og Mr Freeze i Injustice 2 og rollen hans som Kraven er fantastisk, denne psykotiske jegeren som setter seg New York og alle supervillains som sitt neste mål er skummel, troverdig og leverer noen av historiens mest intense øyeblikk. Den andre store nykommeren er Venom, som vi så hint til både i Spider-Man og Miles Morales, dette betyr at Peter får den sorte drakta vi forbinder med Venom. Ingen danseoppdrag inspirert av Spiderman 3 noe som kanskje er til det beste. Yuri Lowenthal er fortsatt en fantastisk Peter Parker og Nadji Jeter leverer noen av spillets flotteste øyeblikk som Miles Morales. Hele historien er ca 20 til 25 timer lang om man vil gå igjennom alt og det legges klare tråder til både DLC og en Spider-Man 3.

Peters svarte Venomdrakt må med når Venom er i spillet.

Det var nok om historien for det er en utrolig god historie og det må oppleves så la oss snakke om gameplayet. Spillet har beveget seg utenfor Manhattan denne gangen og kartet er ca dobbelt så stort. Vi har fått Brooklyn og Queens områder og Insomniacs øye for detaljer kan få matche. Forskjellige New York Landmarks er imponerende godt laget og som i første spillet er det flere fotooppdrag som appellerer til Peter Parkers kjærlighet for fotografi. 

Kraven The Hunter er en av spillets store main villains og en av de beste villains vi har fått av Insomniac til dags dato

En av Spidermans nye abilitys er en wing suit, hvor de kan glide igjennom New York med eksepsjonell høy fart, her har man forskjellig wind tunnels som hjelper deg med å sette opp farten og flere oppdrag hvor du må glide og det er kjempegøy.

Kan ikke ha en Spiderman uten Mary Jane Watson

Spillet er eksepsjonelt pent å se på selv i Insomniac standarder, og med Insomniacs øye for detaljer har de skapt noe som virkelig viser hva PS5 konsollen er i stand til. Dette er et spill som er grunn nok i seg selv til å anskaffe konsollen, og jeg regner med at det kommer til å være mange Spider-Man 2 under juletrær i år. Alle modusene har ray tracing. Vi har støtte for 120hz Og spillet har kule Dualsense funksjoner og fenomenal bruk av 3D Audio. Har du ikke Pulse headsettet til PS5 enda er det virkelig verdt å kjøp. 

Flint Marko aka Sandman er en av de mindre skurkene man vil sloss mot.

Miles og Peter har hvert sitt skill tre med abilities de kan lære, også har de ett på deling. De har også flere gadget til å hjelpe de i kamper og en haug av forskjellige drakter inspirert av forskjellige deler av Spiderman lore. og suit abilities som øker liv, angrepsstyrke og fart. Du er allerede ganske kjap men når du har makset ut farten i draktene til Miles og Peter kan du svinge deg raskt igjennom New York City. Draktene du kan låse opp er inspirert av forskjellige Spiderman, så om du har sett og liker Into the Spiderverse og Across the Spiderverse så er det mange drakter du vil komme til å kjenne igjen. Det er over 65 drakter å låse opp her

Peter Parker og Miles Morales, Our friendly Neighbourhood Spidermen

Det er så gøy å svinge seg igjennom New York gater og stoppe kriminalitet. Kampsystemet flyter like godt som det gjorde i de to forrige og variasjonen av fiender er bedre enn de to forrige. Spiderman kan også parere denne gangen som gjør endel av de vanskeligere kampene mer interessante. Insomniac har puttet inn mye kjærlighet for Spiderman lore og det føles som en verdig oppfølger. 

Insomniac har visst seg til å være studioet innad i Playstation som leverer høyest kvalitet med hit på hit på hit. Men Spider-Man 2 føles somd et absolutt beste de har levert. Jeg sliter med å finne ting å kritisere dette på. Jeg oppdaget et par bugs og kræsj under anmeldelsen, men det kan ha vært fordi Day 1 patch ikke var klar enda. 

Spider-Man 2 leverer en sterk søknad for ett av årets beste spill og Insomniac viser at kvaliteten deres holder seg godt. Spider-Man 2 er et fantastisk godt spill, og jeg gleder meg til å se hva de gjør når de skal begynne med Wolverine. Spillet kommer nok til å få DLC pakker og det er et par plott linjer jeg gleder meg til å se fortsettelsen av. Insomniacs Marvel univers føles så i livet og så godt gjennomført at det er en opplevelse å få anmeldt dette spillet.
Det er sjeldent jeg gir noe klar perfekt score, men Spider-Man 2 klarer det ved å gjøre alt som Spider-Man og Miles Morales gjorde bra, og perfeksjonere det.  Det er bare å ta av seg hatten for dette. Insomniac leverer tidenes beste superheltspill og en must have i spillsamlingen.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur