Miitopia – Ut på tur, aldri sur
0

Miitopia – Ut på tur, aldri sur

jul 10 Stian Koxvig  

Med Miitopia viser Nintendo at de fortsatt har relativt troa på sine Mii avatarer som ble introdusert under Wii æraen og var ganske revolusjonerende for sin tid. Disse personlig avatarene gikk igjen i flere spill på både Wii, 3DS og Wii U men har spilt litt annenfiolin på Switch.

Miitopia er et rart spill. Sluppet på 3DS i 2017 og dreier seg om Mii avatarene på et relativt absurd eventyr. Hadde noen fortalt meg at de skulle lage en remaster av  Miitopia til Switch, så hadde jeg ikke akkurat trodd på de.

Etter en dag med god utforskning må man få unne seg middag

Miitopia er et rollespill, så bare ut ifra det er jeg en fan, her har du en tradisjonell heltefigur som må redde verden fra den onde herren som har stjålet ansiktene deres. Underveis møter du gode venner du kan sloss med og må velge klasser og bygge teamene dine på den måten du vil ha det. Så det fine med denne historien er at selv om den er relativt klisje, så er det sjarmerende nok siden du får bygge din egen historie.

Spooky dark lord

Miitopia er dumt, og det er ikke på noe negativ måte. Det er rett og slett så dumt at det er søtt. Miitopia er ditt spill og det er bygd opp for at du skal få tilpasset det på den måten du selv vil. Jeg spilte det først på 3DS men fant meg selv i å sitte og le og smile av flere av vitsene og interaksjonene mellom karakterene mine, som alle var basert på mine næreste venner

Så, hva har de egentlig lagt til her? Det korte svaret er ingenting. Eneste som er nytt her er muligheten for å sminke opp Mii figurene dine og legge til parykker som gjør hårsveisene unike og det er her Miitopia skinner på sitt beste.

Man kan lage Mii roller for så godt som alle karakterene i hele spillet, og her kan man ha det mye moro. Det er så mange forskjellige roller og man får flere muligheter til karakterene sine her enn man gjør i Mii Maker appen innebygd på Switch. Du får også muligheten til å laste ned andres Mii figurer, og jeg må bare bøye meg i støvet over hvor mange talentfulle Mii designere det er der ute.

Hår og sminke avdelingen er en av få nyheter i Miitopia

Det er også lagt til en hest som man møter et stykke inn i spillet. Denne hesten kan du også få tilpasset med navn og slik som du vil. Min het Epona, og den følger etter deg på eventyrene dine og hjelper deg i forskjellige slåsskamper.

Miitopia er genialt fordi det er enkelt. Det føles som et mobilspill uten alle disse grusomme mikrotransaksjonene. Det er et spill som får deg til å le og kose deg med et par runder i ny og ned fordi det ikke tar seg selv seriøst i det hele tatt. Og det er det som er poenget, fordi dette er akkurat det samme spillet jeg spilte på 3DS i 2017. Fordi de trengte ikke å gjøre noe nytt med det. Det er sjarmerende nok til at det fungerer selv på en konsoll som Switch i 2021. Skulle jeg ønske at Miitopia på Switch var litt mer seriøst med mer innhold? Ja, trenger det å være det? Nei.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur