Motoren bak SimCity
0

Motoren bak SimCity

mar 20 Spill.no  

Maxis viser frem GlassBox, den nye simulasjonsmotoren bak deres kommende strategispill SimCity.

Bærekraftig byutvikling

SimCity er det tredje spillet fra Electronic Arts som har tatt tilbake det opprinnelige navnet i tittelen, som for å indikere en revitalisering av serien. Og med Maxis’ nye simulasjonsmotor GlassBox er det mye som tyder på at det ligger sannhet i dette.

GlassBox sørger for at absolutt all produksjon og alle handlinger får langvarige konsekvenser for miljø og omgivelser, og det er derfor viktig at spilleren tenker langsiktig – hvis han ønsker en bærekraftig utvikling i samfunnet sitt, selvfølgelig.

Når man da befinner seg i samme verden som andre spillere, og tilgangen på ressurser er begrenset, må man kanskje strekke ut en hånd til sine naboer om en miljøplan som gavner alle, eller det går an å bli miljøverstingen som ribber planeten for ressurser. Akkurat som i det virkelige liv, med andre ord.

Se video

SimCity utvikles av Maxis og utgis av Electronic Arts for PC og Mac i løpet av 2013.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.