NBA 2K21 – Fortsatt best på parketten
0

NBA 2K21 – Fortsatt best på parketten

Hva kan egentlig sies om NBA 2K21 som ikke har blitt sagt om tidligere utgaver av spillet? Ikke stort egentlig. 2K21 har stort sett de samme styrkene og svakhetene som sine forgjengere.

BOOMSHAKALAKA: Å dunke på motstanderne dine er alltid en herlig følelse.

For dem som ikke kjenner serien så er det den beste basketsimulatoren på markedet. Dette er definitivt for dem som enten har inngående kjennskap til basketball eller NBA 2K-serien, for det å komme inn som ny spiller vil kreve dedikasjon. Spillets opplæringsfunksjoner holder rett og slett ikke mål. Vær forberedt på å bruke litt tid på Youtube for å lære det viktigste.

NBA 2k21 er fortsatt sterkest på parketten.

Det er som sagt ikke store forskjeller på 20- og 21-versjonen, men det er gjort noe med skuddtimingen. Nå føles det mye vanskeligere å sette skudd, spesielt treere, noe som er rart siden så mye av NBA består av treere for tida. Det har riktignok nylig kommet en oppdatering som skal bote litt på frustrasjonen.  

Modusene er i stor grad de samme som før. For min del er jeg mest interessert i MyLeague, hvor jeg kan bygge lag som jeg vil og spille gjennom serien uten så mye innblanding. Den kunstige intelligensen, spesielt når det kommer til trades er fortsatt under enhver kritikk, men ikke ødeleggende dårlig. Så dette er fortsatt en bunnsolid modus. Som i fjor så er også WNBA, den kvinnelige basketball ligaen. spillbar. 

MyGM har tidligere vært en mer historiedrevet utgave av MyLeague, hvor du tar på deg rollen som lagets General Manager. Nå er den en langt mer begrenset og «spillifisert» utgave. Jeg har alltid ment denne modusen har vært den med mest potensial til å bli virkelig god, men da tenkte jeg mer på historieelementet av det. Et begrensa antall action points per dag for å utføre oppgavene dine var ikke det jeg var ute etter. Historieelementene og avgjørelsene du må ta føles altfor ofte banale.

Det dukker opp noen kjente fjes i historiemodusen.

Der har definitivt MyCareer tatt et steg i riktig retning. Her styrer du din egen spillers karriere i en gjennomregissert historie. Jeg har tidligere slitt med å bli grepet av den, men i år fanget den meg. Noe av grunnen til det er at du starter med High School- og College-basket. Derfra må du gjøre deg  fortjent til NBA-kontrakten, og det å spille seg oppover draften er artig. En liten nedtur at draften faktisk ikke gjennomføres og du heller bare velger hvilket av de interesserte lagene du skal spille for. 

Historien din med en avdød tidligere NBA-stjerne som far, som du i tillegg hadde et problematisk forhold til, er kanskje ikke nyvinnende men den fungerer godt. Du gjør også valg underveis som virker å ha påvirkning på historien. Om de egentlig har det er egentlig ikke så nøye, for det er følelsen av at valgene og prestasjonene dine betyr noe som er det viktige.

Hovedproblemet med MyCareer er også hovedproblemet til NBA 2K-serien. Det stadige presset på mikrotransaksjoner. For du trenger virtuelle penger (VC) for å kunne oppgradere spilleren din, men antall VC du tjener i vanlig spill står ikke i stil med det du trenger for å få en fungerende spiller til nivået du befinner deg på. Derfor blir du nærmest presset til å legge ut ekte penger for å sikre deg nok virtuell valuta for å henge med.

Pakkeåpningene er alltid gøy.

De samme virtuelle kronene er også en del av valutaen i det som kan kalles NBA 2K-seriens hovedmodus; MyTeam. Det er dette spillets svar på FIFA Ultimate Team. Her samler du sammen et drømmelag av eksisterende og gamle stjerner gjennom å åpne pakker med virtuelle spillerkort. Disse pakkene kan kjøpes enten med MyTeam-poeng eller VC. Uten å bruke ekte penger kan du fort sitte igjen med et ganske uinteressant lag.

Noe som er synd fordi MyTeam har mye gøy å ta for seg, både online og offline. Her har du en rekke forskjellige utfordringer og kamper du kan spille. Spesielt kampene med begrensninger på spillere du kan bruke og 3v3 fungerer veldig bra. 

3v3 blir en helt annen måte å spille på.

Jeg skjønner at gjerne ikke akkurat dette er året  å friske opp spillet på,  da vi om ikke lenge er på vei inn i en ny generasjon av konsoller, men NBA 2k-motoren trenger enten en utskiftning eller en kraftig overhaling. Bevegelsene til spillerne er fortsatt noe av det beste du får se i et sportsspill men spillet ellers begynner å se lovlig utdatert ut. Ansiktsanimasjonene ser av en eller annen grunn verre ut enn tidligere. 

21-versjonen av NBA 2K er et steg i riktig retning. Nå skal det sies at 20-versjonen knapt var spillbart, men det er bra at de har tatt et steg tilbake og fått tilbake den fine flyten på parketten. For når NBA 2k21 fungerer så er det fantastisk, men som alltid er noen rare valg i modusene og mikrotransaksjoner som trekker ned.

About Kjell-Arne Jørgensen

Journalist fra Drammen som bor og jobber i Skedsmo. Relativt altetende når det kommer til spill. Har fortsatt til gode å spille noe som er bedre enn The Witcher 2.