Neste generasjon blir trolig ikke bakoverkompatibel
0

Neste generasjon blir trolig ikke bakoverkompatibel

feb 13 Spill.no  

Under en konferanse i San Francisco spekulerte EAs finanssjef Blake Jorgensen om fremtiden og neste generasjon med konsoller. Han mener Playstation 4 og Xbox 720 mest sannsynlig ikke vil være kompatible med spill fra den nåværende konsollgenerasjonen.

Ingen kryssplattformspilling?

– Det er viktig å tenke på at neste generasjon med konsoller mest sannsynlig ikke blir bakoverkompatible. Hvis du spiller flerspillerdelen av et spill kan trolig ikke spille med noen som spiller på en annen generasjon, fortalte Jorgensen ifølge Eurogamer.

Om dette stemmer stiller det store spørsmålstegn rundt flere elementer, blant annet hva man skal gjøre med digitalt innhold og digitale spill man har kjøpt til konsollene sine. For Wii U kunne man overføre alle sine Wii-kjøp til Wii U-konsollen via en noe tungvint (men sjarmerende) prosess, dersom neste Playstation og Xbox ikke støtter forrige generasjon kan man bli nødt til å beholde den gamle konsollen i stua for å få tilgang til de digitale investeringene sine.

Verken Sony eller Microsoft har uttalt seg om dette ennå. Mest sannsynlig vil Sony lette på sløret om de tekniske aspektene og tjenestene til Playstation 4 20. februar mens Microsoft vil snakke om sin neste konsoll kort tid etter.

Bildet øverst i saken er en mock-up og ikke en ekte Playstation 4.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.