Nintendo blir sosiale
0

Nintendo blir sosiale

jun 04 Spill.no  

Nintendo lanserte i helgen Miiverse, et sosialt nettverk for Nintendo-konsollene som ifølge Saturo Iwata vil knytte sammen spillerene på en ny måte.

Sosial moro

Man kan hylle Nintendo for mang en innovasjon på konsollmarkedet, med når det kommer til den sosiale biten, har de inntil videre befunnet seg godt plassert et sted i steinalderen. Mens konkurrentene Sony og Microsoft ligger milevis foran. Nå har de imidlertid innsett at tiden er inne for å løsne opp i sitt rigide online-system, og lanserte i helge Miiverse, et sosialt nettverk for konsollene.

Se trailer

Det er i første omgang den kommende konsollen Wii U som introduserer Miiverse. Allerede når man skrur på konsollen, får man tilgang på spillfora og meldinger i form av video, tekst eller bilder fra venner og kjente. Videre ser man en rekke såkalte Mii-avatarer som løper rundt, og som representerer ikke bare spillere fra vennelisten din, men fra ditt geografiske område, eller som snakker samme språk, og som spiller de samme spillene som deg. Hvilke spill de spiller representeres med ikonene avatarene deres omsvermer.

Miiverse blir etter hvert også tilgjengelig for både Nintendo 3DS, PC og utvalgte mobiltelefoner på sikt.

Den tablet-lignende kontrollen har fått navnet Wii U GamePad, ifølge Iwata en henvisning til den første kontrollen til NES-konsollen. Også en ny håndkontroll, den såkalte Wii U Pro Controller, ble annonsert. En trådløs dippedutt som sender mer enn et par vink til en viss konkurrent på konsollmarkedet, kanskje? 

Nintendos offisielle pressekonferanse på E3 avholdes i morgen, tirsdag 5.juni, i Los Angeles klokken 18:00 norsk tid, og kan følges her på Spill.no!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.