Norske «Hunterace» kåret til verdensmester i Hearthstone
0

Norske «Hunterace» kåret til verdensmester i Hearthstone

Esportutøveren Casper«Hunterace» Notto kan ta med seg både norsk gull, trofé og i underkant 2,2 av millioner kroner i kofferten på vei hjem fra Taiwan. Hearthstone-VM i Taipei endte til slutt med førsteplass til den eneste spilleren i konkurransen med norsk flagg på brystet.

Etter fem nervepirrende runder, endte verdensmesterskapet søndag med stillingen 3–2, og norsk gull til den 18 år gamle Notto fra Oslo.

Dette skjedde ikke før det unge esporttalentet først rykket ned til elimineringsrundene i gruppespillet, for så å klore seg tilbake opp til finalen.

Mesterskapets siste runde sto dermed mellom tyskeren Torben «Viper» Wahl og Casper «Hunterace» Notto.

– Oppkjøringa til mesterskapet har vært sykt intens. Det avholdes rett etter en rotasjon i formatet, og da har man med ett svært kort tid på å lære hvordan man bygge nye, optimale stokker, sier Hunterace til Spill.no. Han forklarer at arbeidet i forkant i stor grad har vært et samarbeid med lagkameratene i Nordavind DNB.

– Som spiller er jeg er villig til å ta sjanser og gjøre ting utenom det vanlige, og flink til å spille uforutsigbart. Det hjelper meg gjennom mange games.

ANALYTIKER: Etter mange utmattende runder i verdensmesterskapet, ble 18-åringen «Hunterace» til slutt kåret til nummer én i konkurransen i Taiwan i slutten av april.

Den unge nordmannen har allerede blitt ei stor stjerne i miljøet rundt spillet, og får skryt fra global esportsjef i Blizzard, Sam Braithwaite:

– Hunterace er et perfekt eksempel på hvorfor vi startet Hearthstone Championship Tour-programmet. Han er selve beviset på at Hearthstone er et ferdighetsbasert spill. Da vi lanserte spillet – og selv nå – var det flere som kritiserte spillet for å ha for mange tilfeldigheter, sier en imponert Braithwaite til Spill.no.

– Likevel klarer Casper å prestere konsistent på et nivå som plasserer han på topp i turnering etter turnering.

Notto var allerede i forkant av konkurransen rangert som nummer én basert på poengene han hadde samlet opp gjennom å ha deltatt på ulike HCT-turneringer. Samtidig var årets verdensmesterskap det første han deltar i.

About Håkon Kvam Lyngstad

Journaliststudent ved Høgskulen i Volda som brenner for spill som et narrativt medium. Samtidig forelsket i fighting- og musikkspill som bombarder sansene med lys, lyd og endeløse kombomålere.